S-a intamplat saptamana trecuta! Si saptamana asta! Si in ultimii 4 ani! PSD a mintit! Vezi aici cu ce! :)

Campania electorala a inceput si manipularile curg. Evident profitand de modul bezmetic in care sunt organizati liberalii care inca nu au aflat ca anul acesta au alegeri,  cei de la PSD se misca foarte bine in dezinformari. Si haideti sa va explic cum s-a dus minciuna si dezinformarea la rang de arta. Si pentru asta, smecherii consultanti la PSD au dus DNA-ul, cea mai credibila institutie a romanilor fix in mijlocul rahatului pe care politicianii il starnesc

DNA a deschins saptamana trecuta la   primaria Botosani. Cu treaba, evident!

Buuuuun. Si ce s-au gandit smecherii PSD si strategii lor: ia sa dam toata aceasta actiune DNA in electoral si sa o tragem pe spuza noastra. Si de aici au iesit doua declaratii ale primarului Ovidiu Portariuc. Una ca DNA cerceteza niste repartitii ANL date de primaria Botosani in 2012 si celalalta se refera la o posibilila incompatibilitate la un contract dintre fosta administratie si firma AVENSA si  Iasi, o firma de consultanta. Si iata ce a iesit: un „sondaj” facut de niste obscuri la care subiectii trebuiau sa raspunda la niste intrebari cu raspunsuri induse, gen: „Ati vota un candidat cu probleme penale?„. Evident, sondaj care pe bani, toata presa prietena si toate reporteresele cu mintea cat nuca s-au grabit sa-l publice. Este clara linia pe care PSD vrea sa o urmeze in campania electorala ce va veni: candidatii PNL sau altii au probleme penale si nu trebuie votati”. Insa nu se uita in curtea lor pentru ca:

-viceprimarul Cosmin Andrei este cercetat penal marturie mincinoasa

-deputatul si ex-presedintele PSD Botosani Andrei Dolineaschi este cercetat penal pentru fapte coruptie si trafic de influenta

-Senatoarea Doina Federovici cea cu facultatea termiata la „x si 0” este denumita mama penalilor si a furtului din buzunarele poporului dupe ce l-a protejat cat a putut pe Sova (actualmente in puscarie) si si-a marit printr-un simplu vot indemnizatia si pensia de parlamentar. 

-Relu Tarzioru, primar din Saveni, traseist, cercetat de DNA pentru afaceri ilicite cu APIA Botosani

Si nu in ultimul rand sa nu uitam de rapoartele Curtii de Conturi care au scos in evidenta an de an din 2012 pana acum, bataia de joc din banul public care s-a facut. Achizitii aiurea si total nefolositoare, deconturi la lucrari prost facute, credite cu dobanzi inrobitoare. Ai toate acestea insumeaza zeci de miliarde de lei, din banii nostri. Toate acestea pot fi citite aici : http://www.botosaninecenzurat.ro/20150824-principalele-concluzii-ale-raportului-curtii-de-conturi-la-primaria-botosani-vezi-aici-pe-ce-s-au-aruncat-banii-publici.html

Si ca sa se stie unde mint capii PSD in incercarea de  capata capital electoral, iata de fapt cum stau lucrurile: 

Dosarul ANL la care se refera cei de la DNA este cel al fostului consilier al primarului Flutur, pe nume Marius Durnea. Acesta a depus cerere in 2004 sa primeasca locuinta. Era tanar si avea dreptul. Nu indeplinea puctajul, deci nu i s-a dat. Intre timp s-a casatorit, a facut copii, a crescut in punctaj. A capatat casa de la primarie in 2012, deci dupa 8 ani de asteptare. Unde dracu e aici fapta penala? Omul a stat la rand ca toata lumea si a primit o locuinta. Dupa 8 ani! Ori primarul Portariuc stia prea bine cum stau lucrurile, dar a preferat sa iasa interpretabil in fata ca si cum vechea administratie a comis o faradelege pentru care unica pedeapsa este puscaria. Dealtfel, procurorii DNA au stau de vorba cu Iulian Ciubotaru, unul din membrii comisiei de repartitii fix 5 minute. Reclamtia la DNA a fost facuta de o „cunoscuta” persoana din presa, mare linge-clanta prin Primarie. Care persoana, sau institutia de „presa” la care lucreaza suge de 4 ani neincetat bani publici de la municipalitate.

In ceea ce priveste firma AVENSA din Iasi. Este vorba de o firma de consultanta in proiecte europene la care lucra, pe un salariu normal fiul fostului primar, Alex Flutur. Firma a lucrat cu primaria Botosani si inainte de a fi Flutur primar, a avut contracte pe perioada lui, are contracte si acum cat e Portariuc primar. Replica actualului edil e absolut monumentala: „Dar eu nu am rude la AVENSA, asa ca nu poate fi vorba de incompatibilitate„. Nici nu a spus nimeni asta.  In schimb Curtea Constitutionala a decis ca in astfel de cazuri nu poate fi vorba de incompatibilitate. Alex Flutur era un simplu slujbas la acea vreme, intre timp s-a facut patron de cofetarii-patiserii, care in nici un caz nu lucra la proiectele AVENSA cu Primaria Botosani. Simplu ca buna ziua!

In plus, toate aceste cercatari sun in REM. Adica fara suspect, urmand ca DNA-ul sa stabileasca daca se va pune in miscare o urmarire penala sau nu, daca exista prejudiciu sau nu. Deocamdata, verifica niste sesizari. Dar cei de la PSD s-au grabit ei sa se antepronunte aruncand in carca contracandidatilor de la aceste alegeri toate aceste fapte, sustinand ca sunt de natura penala, iar lumea nu vrea penali pe buletinele de vor. Atunci nici ei nu au ce cauta, daca acesta este modul in care se pune problema. Daca stam sa ne gandim, nimeni nu a depus plangere penala la DNA (care se poate face pe site-ul http://www.pna.ro) despre de pilda asigurarile pe care le-a facut primaria. La o firma unde nevasta viceprimarului Cosmin Andrei este brooker. Dar acesta este alt subiect pe care il vom trata mai pe larg.

Iar dupa descinderea DNA, sedinta la PSD pana la 22 din noapte, care pe la ei de regula incepand cu ora 17 bate vantul. Surse spun ca procurorii au ridicat si alte acte, referitoare la alte subiecte, gen creditul de la Banca Mondiala sau o lotizare de terenuri, insa faptele s-au petrecut in actuala administratie. Si nu era nimerit sa se povesteasca la presa. Primarul Portariuc neaga aceste lucuri sustinand ca nu s-au ridicat alte acte decat cele la care a facut referire in conferinta de presa. Dar eu unul, nu-l cred. Pentru ca asa m-a obisnuit, cu promisiuni fara acoperire, cu omisiuni, cu ascunzisuri si cu persiflari.

Si ca sa ii dau o veste, sa nu fie sigur ca va candida. PSD central nu e asa de sigur pe el, pe Ovidiu Portariuc. Se strange latul, banii aruncati pe apa sambetei sunt prea multi si lumea nu-l mai vrea. Un sondaj facut pe genunchi in cateva zile nu reprezinta nimic. Dealtfel, nici nu a fost confirmat de partid pana la ora aceasta ca si candidat. Altii de la PSD insa da!

Reclame