Etichete

, ,

Sedinta PSD Botosani de saptamana trecuta a adus participantilor mari surprize.  Acestea au fost provocate de consilierul local Mihai Tincu care are si functie in partid, aceea de presedinte executiv al Organizatiei Municipale.

Neinvitat sa ia loc la prezidiu unde stateau cei doi capi ai partidului Doina Federovici si Costica Macaleti, Mihai Tincu a izbucnit:

Sunt singurul indreptatit sa iau loc la acel prezidiu din cei care se afla in acesta sala„.

La sedinta mai participau deputatii Tamara Ciofu si Razvan Rotaru precum si cei doi viceprimari, Cosmin Andrei si Marian Murariu.

Afirmatia consilierului Mihai Tincu i-a lasat masca pe toti cu atat mai mult cu cat la sedinta s-a discutat despre modul cum unii incearca sa isi rezolve problemele personale pe spatele partidului. Tincu facea referire la faptul ca el a fost ales in functia de presedinte executiv al Organizatiei Municipale PSD Botosani pe cand si Doina Federovici si Costica Macaleti au fost numiti cu titlu interimar. La PSD Botosani urmeaza a fi alegeri la o data pe care CEX PSD o va stabili, deoarece nu este unica organizatie in tara in acesta situatie.

Sunt peste 20 de organizatii judetene in Romania unde presedintii sunt interimari. Acestia au fost numiti de la centru, pe merite. Nu stiu ce urmareste domnul Tincu cu acesta afirmatie, cu acesta atitudine, insa cert este ca nu i se potriveste„,  declarat unul din liderii PSD prezenti la sedinta.

Iesirea lui Tincu Mihai nu a ramas fara reactii printre membri PSD care si-au amintit ca unicul merit al acestuia a fost sa piarda alegerile locale impreuna cu Ovidiu Portariuc si sa compuna o lista de consilieri locali care efectiv de un an si jumatate blocheaza orasul, impotrivindu-se oricarei investitii.

Printre investitiile blocate de acestia in urma „ordinelor” date de liderul de grup Mihai Tincu se numara:

-construire hotel Casa Lux, fapt care a dus la pierderea de catre actionarii de acolo a unui Proiect European de peste un milion de euro

-construire P+3 pe strada Transilvaniei nr 18

-construire P+4 pe strada Octav Onicescu

-deschidere partiala Cornisa astfel incat patinuarul si terenurile de sport sa poata fi date in folosinta

-alinirea chiriilor partidelor politice cu cele ale pietii imobiliare desi exista prevedere legala in acest sens

Practic, desi detin majoritatea in Consilul Local, nici un PSD-ist nu a propus nici o investitie majora in Botosani in ultimul an jumatate. Orasul este blocat, iar din cauza lipsei de proiecte, Primaria Botosani a trebuit sa returneze la bugetul de stat peste 5 milione de RON, bani care ar fi putut fi  folositi pentru cofinantari.

Surse din cadrul PSD au declarat ca afirmatiile facute de Mihai Tincu in cadrul sedintei de partid nu vor ramane fara urmari: „Cel mai probabil va fi schimbat din lider de grup in Consiliul Local„. Favoriti pentru a accede in acesta functie sunt Marian Murariu, Cosmin Andrei sau Ady Petrusca.

Lidera PSD Botosani Doina Federovici nu a raspuns la incercarile de a lua legatura cu ea pentru a-si spune un punct de vedere vis-a-vis de acesta problema.

 

Reclame