Etichete

, ,

Consilierii locali au calcat ieri legea si bine au facut. Intr-o tara unde un infractor este in fruntea Camerei Deputatilor, un penal in funtea Senatului si niste Peremisti cu bale la gura conduc cel mai puternic partid din Romania, aproape ca nu se pune daca nu improprietaresti niste revolutionari pentru merite eroice deosebite intr-un oras unde nu a fost revolutie: Botosani

Pe cativa dintre ei ii stiu, si hai sa-l luam pe cel mai facil : Marius Rogojinschi. Un actor. Director de institutie de cultura, in speta Teatrul de Copii si Tineret Vasilache. Un actor care in timp a facut si roluri exceptionale dar care a dat si chixuri. Publicul i le-a trecut cu vederea, pentru ca este actorul nostru, (o forma de patriotism local), este o meserie grea in care nu tot timpul te poti afla in cea mai buna forma. Marius Rogojinschi,in ceea ce priveste meseria lui, nu a fost criticat niciodata. In schimb el nu s-a sfiit sa arunce cu cuvinte grele la adresa altora, drept dat probabil in opinia lui, de varsta si pozitia pe care o are. A aruncat cuvinte grele la adresa colegilor din teatru, a incercat sa traga sfori a vrut sa acceada mai sus, si a reusit. El e ca in reclama aia: „Lasa ba, sa le bea el pe toate„. A ajuns sus, director cu super salariu, actor cu roluri preferential alese cum ar fi de exemplu ” Stefan cel Mare„.  Un actor de care publicul se minuneaza de fiecare data , care ar trebui sa fie exemplu pentru tinerii ce vor sa ii urmeze calea, un actor – director unei institutii de cultura pentru copii si tineret ….. a ajuns sa posteze rahati. (ca na in viata de zi cu zi nu mai e cel slavit, e si el om)

 

„Marius Rogojinschi si rahatul”

 

Marius Rogojinschi a cazut in rahat cu mana probabil. In fecalele alea pe care le posteaza pe contul sau de facebook la adresa miscarii #rezist. La adresa unor tineri care vor sa faca o revolutie. Vor sa impiedice infractorii sa conduca tara. Doar atat vor. Acei tineri care merg la teatru in mod curent si care sunt si platitori. Tinerii care citesc, care stiu sa scrie cu cratima si care inteleg un fenomen politic, care emit judecati de justa valoare si care au pareri.  Pentru ca pana la urma asta e esenta democratiei, sa-ti poti exprima liber opiniile. Acestia sunt tinerii asemuiti cu un rahat de Marius Rogojinschi, omul care a inteles din democratie ca te poti usura in public fara sa iei amenda. Rogojinschi actorul, sa-i traiasca familia: il anunt pe acesta cale ca i se mai mareste leafa cu 50% incepand cu ianuarie. Asa ca ii inteleg cumva iesirile nervoase. Nu scuipi mana celui care te tine in functie si te hraneste si te hraneste bine daca pentru juma de ora de scenografie ai ajuns sa iei aproape 2.000 de RON. Din bani publici.

Si de ce spun ca a cazut in rahat cu mana. Pentru ca in nesimtirea lui umana, cu legea in spate, cere si probabil va primi, mai devreme sau mai tarziu 1 hectar de teren de la Primaria Botosani. Gratis. Pentru ca el este erou al Revolutiei din Decembrie 1989. Cu merite deosebite. Ce merite ai tu, babaiatuleba, intr-un oras unde nu s-a tras nici un foc de arma, unde oamenii au manifestat pasnic, unde primii au iesit cei de la Electrocontact urmati de tesatoarele de la Textila? Singurele fapte eroice de la revolutie e ca au fost batuti dezordonat tinerii pletosi si cu blugi pentru ca aveau fata de teroristi si ca s-a terminat bautura la Rapsodia, Flora, Restaurant Botosani si la UCA. Atat. Iti dau sa citesti despre asta. Am scris in timp si eu si Dorin Bejinariu si Viorel Ilisoi si Florentin Florescu, oameni care facem presa de peste 20 de ani si stim cu ce sa mananca, stim sa vedem evenimentul.

Zi mai Rogojinschi mai, langa rahatul ala ce l-ai postat pe FB, o fapta eroica deosebita de a ta pe 22 Decembrie. Ai avut una cand erai copil: ai spart un tablou de-al tovarasului Nicolae Ceausescu, evident din greseala. Pe langa tine, Mugur Calinescu, cel care la liceu fiind a scris cu vopsea pe peretii Prefecturii „Jos Comunismul” si a platit cu viata pentru asta, e pantaloni scurti.

 

Aveam 17 ani, am fost si eu in piata, am purtat si eu tricolorul la mana. Abia eu merit sa fiu erou, pentru ca dupa doua nopti ce am lipsit de acasa, m-a batut mama de m-a zvantat. Dar tu? Ca ai dat-o la un moment dat probabil pe sprituri si ai spus bancuri politice. Mai ma lasi?  Aaaaaaa si am mai si baut de la fantana din „apa infestata” de Ceausescu cu otravuri. Acest gest eroic al meu nu se pune?  Timp in care cred ca tu iti clateai gura cu ce bauturi gasisesi la Comitetul Central de Partid. Ca acolo asta s-a intampla: jaf, nu revolutie. Tu cati teroristi ai prins? cate gloante au intrat in tine? Unde ai fost inchis? Te-au batut tare securistii? Bine, ai patalama la mana ca esti erou cu merite deosebite. Din punctul meu de vedere sterge-te cu ea la cur, insa nu o folosi sa iei terenul Primariei. E nevoie de el, pentru locuinte pentru tineri, pentru locuinte la cazurile sociale, la extinderea orasului. Nu sa-ti faci tu gradina sau specula imobilara.

Pana una alta hai sa iti explic omule Marius Rogijinschi de ce esti facil. Pentru ca esti usor de curatat. Pentru opiniile tale folosim asta:

hartie igienica

Si se gaseste din belsug la tinerii pe care ii blamenzi intr-un mod pur si simplu scarbos. Dar asa stii tu sa te exprimi si astea iti sunt ideile. Nu fac aici bilantul tampeniilor tale, dar asta, ultima, a pus capac la toate. Si esti director de institutie de cultura. Cert e gestul tau, ma va face si pe mine si pe multi altii ca atunci cand vom merge la Teatru, sa vedem in tine, in loc de actor, un gainat, pentru ca esti mic.  Si o sa exclamam scarbiti: „uite ce bine joaca rahatul ala cu ochi!” Dar, iti vei primi aplauzele, deoarece pentru prestatia ta actoriceasca meriti. Pentru cea umana, mai ai de asteptat. Mult si bine. In ceea ce ma priveste, pentru mine, „a apus un soare”. 

 

Cariera lui MARIUS ROGOJINSCHI

REVOLUTIONAR CU MERITE DEOSEBITE

consilier municipal
director al Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani
consilier-sef al Inspectoratului pentru Cultura al Judetului Botosani
director adjunct al Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani
consilier municipal
cenzor in comisia de cenzori a S.C. Urban Serv S.A. Botosani
secretar literar al Teatrului „Mihai Eminescu” Botosani

prezent director al Teatrului de papusi „Vasilache” Botosani

PS: Jur ca daca ramaneai cenzor la Urban Serv te intelegeam! 

Reclame