Etichete

, ,

Scenariul 1.

-Buna ziua, e spectacol saptamana asta?

-Da, se joaca Titanic Vals, o piesa frumosa, clasica, pusa in scena de trupa locala.

-Pai, as vrea si eu doua invitatii, se poate?

-E doar 20 de RON un bilet, chiar e o suma asa de mare?

-Pai nu, nu e mare, dar verisorul meu e consilier local si ma gandeam ca se poate pe invitatie. Niste locuri asa mai pe mijloc sa se vada bine.

Scenariul 2

-Aloooo? Alo teatrul? As dori cu Traian. Aaaaaaa, nu este? Bine. Sunt Xulescu de la Prefectura. Vreau si eu 7 invitatii pentru spectacolul de sambata. Am inteles ca sambata e premiera. Pai da, le lasati la intrare si le iau eu cand ajung acolo. Daca nu ajung eu o sa vina fiica mea. Bineeeee, va multumesc. Sa nu uitati sa fie de doua persoane invitatiile.

Scenariul 3

-De la cabinetul parlamentar deputat Zgarciobescu. Sun pentru doua invitatii la premiera

-Pai am trimis deja invitatii la cabinet Zgarciobescu.

-Da, dar ati trimis doar una de doua persoane pentru deputat si as vrea sa merg si eu.

-Dar dumneavostra cine sunteti?

-Aaaaaa, scuzati-ma sunt sefa de cabinet a deputatului Zgarciobescu. Cand spuneti ca puteti trimite invitatiile?

586

Si lista scenariilor poate continua. Din nefericire nu sunt plasmuiri sunt realitati. Chiar asa se intampla. 20 de RON e o suma prea mare pentru sefii orasului si rudele lor si nu-si permite o intrare la teatru cu bilet. Nu-si permit sa cumpere nici macar un buchet de flori, desi merg degeaba la spectacol, pentru actorii aia amarati care repeta in frig, joaca pe o scena soioasa si isi invata rolurile pe unde apuca. Si care actori, te lasa masca dupa fiecare spectacol prin prestatia lor ireprosabila. Asa este, te fac sa razi, sa plangi, sa-ti pui intrebari, sa devii nosalgic sau optimist. Este vorba de catharsis, dar pun pariu ca voi, astia cu invitatiile, habar nu aveti ce insemna. Puneti mana pe DEX. Daca nu v-ati permis din zgarcenie sa va luati unul, intrati aici: https://dexonline.ro/definitie/catharsis

Asaaaaaa, ca tot veni vorba de teatru. Nesimtirea a atins niste cote alarmante deoarece cei care primesc invitatii nici macar nu vin la spectacole. Asa s-a intamplat ultima data cand randurile destinate benefeciarilor de gratuitati erau goale. Nici macar nu au anuntat, sa poata vinde teatrul bilete ca cereri erau destule. E trist ce se intampla, face parte dintr-un spectacol de partid pe care l-am mai trait odata, cand conducatorii trebuiau sa aiba rezervari si gratuitati la orice. Ei erau in toti si-n toate.

Stranie este si instenta cu care sefii Teatrului Mihai Eminescu din Botosani trimit invitatii la toti ciudatii. Traiane, aia pe care ii tot chemi tu gratis la spectacole au lasat teatrul fara sediu. Speri tu ca in viata asta sa-l mai vezi construit vreodata? Esti optimist daca spui ca da. De ce sa nu scoata si ei din buzunar 20 de RON care oricum e o suma infima in care nu se regaseste nici macar jumatate din calitatea actului artistic pe care il genereaza actorii nostri?  Ei totmai si-au marit lefurile si stau la birouri si iau decizii gresite su joaca bilute. Actorii joaca pe cica nica si nu au voie sa faca greseli. O greseala insemna un spectacol ratat. Si publicul este critic in Botosani pentru ca e obisnuit cu spectacole de calitate. Chiar nu se pot desfiinta invitatiile? Eu cred ca nimeni nu merita invitat nicaieri, toti trebuie sa plateasca si in felul acesta faci si o selectie a spectoarului. Nu va mai veni Xulescu sau Zgarciobescu la teatru doar pentru ca e de bon ton. Vor veni doar cei ce apreciaza cu adevarat arta actoriceasca.

Asa, daca vreti sa dati pe gratis, organizati odata pe luna spectacole pentru oficilitati, rudele si secretarele lor. Si dati-le invitatii. Pe ce rand vor ei. Dar sa joace rudele actorilor. Ca secretare n-au.

Reclame