Consiliul Local Botosani, la propunerea viceprimarului Marian Murariu va aproba maine ca omul de afaceri Gelu Ciubotaru, patronul firmei Electroalfa sa mai capete inca 7000 de metri patrati in zona Alfaland, introducand acesta suprafata in intravilanul municipiului Botosani.  Suprafata, apartinand omului de afaceri, este  in acest moment in extravilan, deci in afara orasului, dar prin votul de maine va capata valoare si va spori averea miliardarului botosanean.

Proiectiul de hotarare, suna extrem de nevinovat, dar ascunde de fapt mai multe interese pe care Gelu Ciubotaru le va rezolva cu ajutorul consilierilor.

gelu

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru aprobarea documentaţiei”întocmire P.U.Z.+R.L.U. în vederea introducerii în intravilan a terenului S=7.165,00mp”, Şoseaua Iaşului – zona Alfa-Land NC/CF – 62397(actual CF/NC64409) CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BOTOŞANI.

Analizând propunerea domnului viceprimar Marian Murariu cu privire la aprobarea unei documentaţii de urbanism „întocmire P.U.Z.+R.L.U. in vederea introducerii în intravilan a terenului S~7.165,00mp··, Şoseaua laşului- zona Alfa-Land NC/CF – 62397 (actual CF/NC 644(9), (…) HOTĂRĂŞTE: Art. 1 Se aprobă documentaţia „întocmire P.U.Z.+R.L.U. în vederea introducerii în intravilan a terenului S=7.165,00mp”, Şoseaua Iaşului- zona Alfa-Land NC/CF – 62397 (actual CF/NC 64409) de către investitorul Ciubotam Gheorghe, conform reglementărilor urbanistice cuprinse în proiectul nr. 2412016.

Orasul nu mai are unde sa se extinda„, este declaratia seaca a celor de la Primarie. Si fix „investitorul”, asa cum este numit patronul de la Electroalfa, si-a gasit sa extinda orasul. Asta, desi exista posesori de terenuri in Tulbureni care au in proprietate terenuri deja intravilane, unde Primaria ar putea extinde orasul fara nici un efort. Cert este ca terenul lui Ciubotaru nu trebuie sa mai fie agricol, asa cum este in prezent ci intravilan. In felul acesta, prin votul consilierilor locali, averea omului de afaceri va spori din pix cu minim 300.000 de euro, bani reprezentand diferenta dintre valoarea de piata a 7000 de metri patrati de teren intravilan si a valorii aceluiasi teren, dar agricol.

Hotararea de maine a Consiliului Local ascunde insa altceva mult mai grav. Acel teren este de fapt zona unde este amplasat cortul de nunti aflat in posesia lui Gelu Ciubotaru si lacul de langa, pe unde isi plimba cainii proprietarii de imobile din Alfaland.

Cortul de nunti este in acest moment  si a functionat pana in acest moment in ilegalitate, neavand decat  o simpla autorizatie de la ISU dar si aceea data smechereste, in sensul ca proprietarul isi asuma responsabilitatea daca se intampla vreun eveniment. Practic toate nuntile care s-au desfasurat de cinci ani in acel cort, si a fost vorba doar de nunti cu staif, s-au desfasurat  in conditii  neautorizate. Nu a existat si nu exista nici aviz de la DSP, nici de la DSV, nici de la Mediu, nu exista nici o autorizatie de  functionare.

Consilierii locali vor incepe mainea bagarea afacerii cu cortul a lui Gelu Ciubotaru in legalitate. Odata introdusi cei 7000 de metri patrati in intravilan, cortul va putea fi racordat la utilitatile municipale si organizatorul de nunti va putea intra in legalitate fiind eligibil pentru avize. Deci in felul acesta pregateste viceprimarul Murariu extinderea orasului, prin cooptarea intr-o suburbie a unui cort de nunti. Firmele de utilitate publica in ceea ce priveste curatenia sau dezapezirea vor presta si pentru omul de afaceri la fel ca pentru care oricare alt botosanen.

Sau, daca afacerea nu va functiona, Gelu Ciubotaru isi mai poate construi un rand de case pentru ca terenul a devenit intravilan cu conditii de intravilan si cu pret de intravilan.

Cert este ca pana acum, afacerea cu nunti din care Gelu Ciubotaru a obtinut venituri a functionat la limita legii, fara avize, dar cu sprijinul lui Marian Murariu va deveni cat de curand legala. Cat despre valoarea de piata a terenului, va creste cu o suma imensa. Patronul de la Electroafa le poate deja multumi consilierilor, care probabil nu stiu care sunt subteranele acestei hotarari si care vor vota pentru, fara nici un preget.

Si nu este singura afacere pe care Ciubotaru s-a rezolvat-o cu sprijinul municipalitatii.

Reclame