Etichete

,

3-portariuc-la-primarie-dle-urcanu-haidei-sa-nu-facem-circ-foto-amp-video

Fostul primar Ovidiu Portariuc este bun de plata. Municipalitatea se pregateste sa recupereze prin instantele de judecata de la acesta peste 250.000 RON. Este vorba de sumele cheltuite de fostul edil aiurea si despre prejudiciul adus bugetului din cauza deciziilor proaste.

Iata care sunt motivele: 

Este vorba despre 118.467 RON fara TVA pe care Primaria i-a platit firmei Price Waterhouse and Cooper pentru a audita SC Urban Serv si SC Locativa SA. In 2013, Portariuc a comandat in numele municipalitatii aceste audituri, desi cele doua firme nu aveau nici o treaba cu Primaria Botosani. Curtea de Conturi a imputat aceste sume, Primaria a contestat in instanta iar saptamana trecute a pierdut cu titlu definitiv. Instanta a decis ca cei de Curtea de Conturi au dreptate iar prin decizia primarului Ovidiu Portariuc bugetul municipiului Botosani a fost prejudiciat. Deja in Primarie au fost facute referatele de specialiate necesare pentru ca juristii institutiei sa se indrepte impotriva fostului primar pentru a recupera sumele cheltuite aiurea.

Diferenta pana la 250.000 RON, adica 104.000 RON o reperezinta salariile restante si despagubirile capatatea de Eugen Turcanu dupa ce a fost dat afara abuziv de catre fostul primar Ovidiu Portariuc. Seful Directiei de Servicii Publice Sport si Agrement (DSPSA) a fost demis, la ordinul primarului Ovidiu Portariuc. Principalul motiv al concedierii a fost mutarea patinoarului, fara acordul municipalitatii, din parcul Mihai Eminescu, la Sala Polivalenta. Hartia prin care Eugen Turcanu a fost demis in 2015 a fost semnata doar de catre fostul primar Ovidiu Portariuc fara a avea viza de legalitate. Si Turcanu a castigat definitiv in instanta, demonstrand ca demiterea sa a fost un abuz si a castigat. In opinia juristilor din Primaria Botosani, bun de plata este fostul edil care si-a asumat singur, fara nici o baza legala aceasta actiune. „Si-a asumat singur aceasta decizie, nu a avut nici o viza de legalitate pe actul prin care l-a concediat pe Eugen Turcanu. Trebuie sa plateasca. „, au declarat surse din Primarie.

Ovidiu Portariuc nu a putut fi contactat pentru a-si spune punctul de vedere vis-a-vis de sumele ce urmeaza a-i fi imputate. In schimb, presedinta PSD Botosani, Doina Federovici s-a declarat absolut socata de implicatiile actiunilor fostului primar: „Am ramas pur si simplu fara cuvinte. El nu mai e la PSD Botosani dar daca a gresit nu are decat sa plateasca pentru asta”. 

Reclame