Etichete

, ,

Cum e sa te taie la stomac cand esti la film la cinema Unirea? Va spun eu, nasol. N-am trait experienta acesta insa zilele trecute, a trebuit sa intru in in toaleta ultimei oaze comuniste din Botosani. Doar daca sunteti foarte flexibili puteti folosi la adevarata valoare amplasamentul. Altfel, riscati fie sa faceti pe voi, fie sa cadeti in hazna.

Imi spunea omul care m-a invatat presa, Catalin Moraru ca un jurnalist prost, cand nu are ce scrie, face articole despre veceuri. Poate am ajuns un jurnalist prost, insa m-am infiorat cand am vazut ca in centrul orasului, una din institutiile pe unde se perinda multi oanmeni, cinema Unirea are un grup sanitar care nu a mai suferit vreo modificare de cand a fost construita cladirea, adica de prin anii 1965.

Nu-i chiar rau, pana la urma tot o goapa e. Aspectul si mirosul, amplasamentul central, faptu ca acolo doar un echilibrist poate sa foloseasca toaleta, fac din veceul cinemascopului unul din cele mai urate locuri din Botosani. Explicatia conducerii este simpla: nu sunt bani. Deci daca nu sunt bani, stam in jeg si ne si batem joc de clienti. Tipic romaneste. Nu sunt bani, dar nici nu vrem sa dam la altul sa investesca.

Primaria Botosani a facut nenumarate demersuri pentru a prelua cladirea unde functioneaza acum cinema Unirea. Exista si o Ordonanta de Guvern in acest sens unde se spune ca Primaria trebuie a faca un protocol de predare Primire cu RADEF Film Romania si sa intre in posesia cladirii. Primarul Flutur, la inceputul lunii martie declara: „RADEF refuza sa semneze acel protocol deoarece ei sustin ca o Ordonanta de Guvern nu este lege. Asteapta o lege care sa aprobe acea ordonanta. E cel putin ciudat. Noi dorim sa investim in cladire, sa o aducem la niste standarde ca sa putem muta acolo Filarmonica. Pentru Filarmonica platim acum chirie la Casa Sindicatelor.”

Asta se intampla in timp ce marea parte a cladirilor unde functionau cinematografe comuniste in tara, au fost preluate de municipalitati.

Revenind la subiect, iata un top al locatiilor din Botosani unde nu este indicat sa intri pentru a-ti rezolva problemele fiziologice.

  1. Cinemascop Unirea-veceuri turcesti, jeg, insalubru, miros urat
  2. Irish Pub Botosani-pe langa jeg acolo mai risti sa iei si bataie de la vreun tanar cu multe etnobotanice in cap
  3. Casa Sindicatelor-jeg, instalatii care nu functioneaza
  4. Casa Tineretului in caz ca mergi la un spectacol de teatru
  5. Piata Mare-in toaleta de acolo pe langa faptul ca trebuie sa platesti, risti sa te sufoci la propriu. Daca nu esti antrenat sa iti tii respiratia, mai bine stai acasa.
  6. Orice toaleta de la Spitalul Mavromati-acolo chiar e bataie de joc dat fiind faptul ca peste 1200 de oameni folosesc zilnic baile institiei. Au fost renovate de zeci de ori pe facturi superumflate insa, de fapt, mai mult de un var nu s-a dat.

Ar mai fi locatii demne de acest totp insa am preferat sa le introduc pe cele mai aglomerate. Culmea, toate aceste locatii au aceeasi sefi de extrem de mult timp insa singura grija a acestora este sa isi asigure salarii babane. Pentru igiena nu sunt bani.

Reclame