Si ma infiintez astazi la Garda de Mediu cu intentii mai mult decat onorabile. Adica sa o invit pe directoare, pe Cristina Kashyap la un interviu la Tele`M, evident pe teme de mediu. Ea a fost numita provizoriu, de catre PSD in locul actualului deputat Razvan Rotaru, un comunicator excelent care a tinut mai tot timpul aproape relatia cu presa. Si a functionat.

kaseap

Iata ce s-a intamplat:

O fata acra cu o privire superioara, in camera de secretariat. Toate masinile Garzii de Mediu in fata sediului, semn ca s-a terminat astazi, doar e vineri, munca de teren. Ma prezint si zic:

„Buna ziua, as dori sa discut cu doamna directoare daca se poate”. 

„In ce problema?”

„Dumneavoastra sunteti?”

„Da”!

Ma da politetea afara din casa:

Sarut mana, am venit pentru ca as dori sa va invit saptamana viitoare la o emisiune la Tele`M”. 

„In ce probleme?”

„Evident in problema care tin de activitatea pe care o desfasoara institutia duneavoastra!” 

„Faceti o cerere scrisa, o trimiteti aici la secretariat, o trimit la Bucuresti si comisarul sef al Garzii de Mediu va lua o decizie”. 

Am simtit in momentul acela ca ametesc. Adica eu, si dumneavoastra, ca sa putem afla daca Botosaniul e un oras curat, daca se dau sanctiuni pentru nerespectarea normelor de mediu, care este planul ei ca si noua directoare, cu ce se mai ocupa practic, ce trebuie sa facem ca sa respectam legislatia de mediu, etc, trebuie sa asteptam raspunsul unuia de la Bucuresti. De parca acel comisar, in aceste momente cand se defriseaza Romania fara mila, cand gunoaiele sunt aruncate sau depozitate peste tot, cand transporturi de deseuri ilegale intra in tara, cand sunt atatea si atatea probleme importante de rezolvat gen proiecte pe sume uriase, mai are timp sa aprobe cereri ca sa vina Kashyap la o amarata de emisiune la o televiziune locala.

Insist

Totusi sunteti o institutie publica si trebuie sa existe comunicare”!

„Am spus sa faceti o cerere si in functie de raspuns voi veni sau nu la emisiune”. 

„Pai dvs dati amenzi si luati salarii din bani publici, de ce mai e nevoie de acceptul Garzii Centrale de Mediu?”

„Asa e procedura, avem norme de comunicare”. 

„Dar daca trimit solicitarea direct la Garda Centrala nu e mai ok?”

„Trimiteti si o sa vedem ce va spun ei”. 

„Totusi vi se pare normal  sa comunicam prin cereri ce trebuiesc aprobate pe la Bucuresti?”

„Faceti o solicitare scrisa!”

Am renuntat la discutie, ca nu avea sens. Au fost raspunsuri tipic PSD-iste, de genul „Alta intrebare„. Descurajant, doar asa sa fie lasata in pace, sa se ocupe numai ea stie de ce. Uitati doamna Kashyap, eu de pilda vreau sa stiu daca va mertitati leafa. Pentru ca e dreptul meu sa aflu asta, sa aflu ce faceti acolo cat e ziua de lunga. Pentru ca nu e normal ca jurnalistii, vezi cazul Botosaneanul de saptamana trecuta, sa afle ca ati dat amenzi de sute de milioane de pe surse. Iar cand acestia va trimit mail cu intrebari, sa raspundeti ca nu le puteti furniza informatii.

Cred doamna Kashyap ca ati uitat unde lucrati si in folosul cui lucrati. Vreau sa va comunic pe acesta cale ca nu lucrati pentru PSD, un partid opac, un partid in care se promoveaza pe baza de legaturi de rudenie, un partid stat care nu face lucruri la vedere. Dumneavoastra lucrati si sunteti platita de ceteteni. Si pentru asta trebuie sa le raspundeti la intrebari. Uitati ca v-am dat scris ce doresc de la dvs. si de la institutia pe care o conduceti si conform legii accesului la informatii publice trebuie sa imi dati si raspunzi pentru ca intrebarile au fost formulate in spatiu public. Sau asta nu o stiati?

Anunțuri