Etichete

, , ,

Liberalii care au trantit partidul, aducandu-l la cote minime istorice isi doresc in continuare locuri in conducerea PNL Botosani. Condusi de Viorel Iliuta, Gheorghe Sorescu si Cristian Roman, acestia isi vor din nou scindarea partidului, in vechi liberali si vechi PDL-isti. Practic PNL se va prabusi la Botosani in cel mai scurt timp date fiind antecetentele celor care doresc sa preia puterea.

Cele doua capuri de afis alea gruparii separatiste din PNL sunt Viorel Iliuta si Gheorghe Sorescu. Ambii sunt protagonisti si sustinatori ai „Planului pentru Botosani„, programul fostului primar Ovidiu Portariuc, primar care timp de patru ani, cu ajutorul celor doi a distrus orasul.

iiuta portariuc

Acest plan s-a dovedit a fi unul mincinos si absolut neaplicabil, insa cei trei, Iliuta, Sorescu si Portariuc si l-au asumat.

In prezent Viorel Iliuta conduce grupul de firme Elsaco. Grupul contine mai multe societati din care doua, Naphotern Energy si Elsaco Energy deja au reusit produca datorii de peste 3 miloane de euro la stat si la diversi furnizori. Viorel Iliuta a fost si viceprimar, dar nu a rezistat in acesta functie decat cateva luni dovedindu-si lipsa de abilitate in a rezolva problemele comunitatii, desi a gestionat un program extrem de important, cel de anvelopare termica a blocurilor. Ca si fost presedinte al organizatiei municipale, desi avea in spate aceeasi echipa, Viorel Iliuta a pierdut toate alegerile, remarcandu-se in special prin vizitele rare pe care le facea la sediul PNL din strada Teatrului.

La fel ca si Viorel Iliuta, Gheorghe Sorescu  a ocupat diverse functii in partid si in administratia locala, dar nu s-a facut remarcat cu nimic. Pe perioada cat a condus PNL Botosani impreuna cu Florin Turcanu, fostul presedinte CJ trimis in judecata pentru luare de mita, a reusit sa bage partidul in datorii de peste 7 miliarde de lei vechi prin diverse contracte semnate cu institutii media. In acest moment, din cauza vechii conduceri, partidul se afla in proceduri de executare silita, la BEJ Sanziana Secrieru, existand mai multe hotarari judecatoresti definitive care certifica calitatea de debitor a PNL Botosani. Mai mult, dupa ce a preluat mandatul de presedinte CJ de la Florin Turcanu, Gheorghe Sorescu nu a pus in practica si nu a accesat absolt in nici un proiect. Mai bine spus, CJ Botosani pe perioada cat a fost condus de Sorescu nici macar nu a avut activitate. Mai mult decat atat, toti functionarii CJ Botosani au ajuns sa dea cu subsemnatul la DNA, iar Curtea de Conturi a imputat sume imense, reprezentant cheltieli facute cu nerespectarea legii.  Sorescu, anul trecut si-a oferit disponibilitatea de a candida in tandem cu Ovidiu Portariuc idee insa respinsa categoric de PSD Botosani. 

Surpriza vine de la Radu Dorulet, mana dreapta a fostului deputat Cristian Roman. Roman s-a vrut un om al serviciilor, tot tipul a lasat impresia ca se trage de curele cu generali si sefi ai Ministrului de Interne. In realitate el a condus ansamblul Ciocarlia si a prins un mandat de deputat. Al doilea mandat nu l-a mai prins din cauza lipsei totale de implicare si a consilierii exprem de paguboase facuta de fostul jurnalist si fostul partener de afaceri Radu Dorulet. Roman s-a remarcat prin afaceri imobiliare dubioase, imprumuturi dubioase de la firma Cornell`s Floor si tranzactii cu rudele. Prin Radu Dorulet, Roman isi doreste controlul din umbra al Organizatiei Municipale PNL pregatindu-se pentru inca un mandat de deputat la alegerile de peste 3 ani. 

In mare acestea sunt persoanele care doresc sa puna mana pe PNL

pnl

Este de mirarea aparitia pe acesta lista a Catalinei Lupascu, a lui Sorin Cornila si a lui Daniel Botezatu, persoane care nici un moment nu i-au sprijinit pe cei trei. Cert este ca pentru acesta poza au fost adusi cativa oameni de pe strada, absolut necunoscuti pentru ca in echipan Roman-Iliuta nu se regaseste aproape nici un tanar. De unde se trage concluzia ca talibanii se dau greu batuti, iar daca vor sa promoveze pe cineva, promoveaza secretarele sau sefele de cabinet, pe model Dragnea. Faptul ca telefoanele suna neincetat, unica lor ideea de campanie fiind ca „fostii PDL-isti vor sa puna mana pe partid”, denota o disperare fara margini si o sete de putere nemaivazuta. Practic in Botosani se vrea din nou formarea pe sub masa a USL-ului, cu aceeasi oameni insa cu alte interese. 

Deci se confirma in acest moment ca PSD este singura optiune viabila in Botosani, macar si pentru faptul ca a fost constit cu membrii sai, promovand tineri pana la cele mai inalte functii si schimband liniile numai cu persoane de varste fragede. La ei se poate naste o generatie noua de politicieni pentru ca asta ne dorim, la PNL nu.

Mai mult, singurul care a luat teapa in toata acesta poveste cu PNL este primarul Catalin Flutur, preferatul botosanenilor, care a fost unicul membru PNL care a facut un pas in spate lasand loc celor tineri. El si-a asumat esecul din alegeri si a demisionat. Ceilalti n-au nici o problema in a continua sa scada procentele partidului. Pentru ca asa se intampla atunci cand, fara nici un fel de imagine, te cramponezi de scanul de sef la partid.

Reclame