Etichete

,

PSD a castigat alegerile zdrobitor in Botosani. Fara indoiala pe merit, sunt un partid puternic, bine organizat. Isi permit sa plateasca strategi buni, nu se dau in laturi de la nimic pentru a obtine victoria. „Victorie cu orice pret”, a fost intotdeuna deviza partidului. Ei bine, in acesta sintagma, „cu orice pret” insemna si recursul la minciuna, strategie electorala veche, dar care inca prinde in aceasta parte a tarii. Au venit si ne-au prezentat programul de guvernare, sintetizat pe puncte, cu explicatii care iti gadilau urechile. Lumea, votantul, nu e interesat de unde vin banii si cu ce costuri se respecta promisiunile. Conteaza mult ca acest lucru sa se intample, sa se invarta roata, sa ramana ceva palpabil in urma acestor politiceni. Au mai avut si norocul unor contracandidati dezastruosi, unul mai penal ca altul, sau mai saltimbanc la altul. Margaleta Clipa si Iuliana Minca la ALDE si Verginel Gireada, Cristian Roman la PNL. Uite asa au invins si au apa la moara.

Au trimis in Parlament 5 deputati si 2 senatori. Bravo lor, mai aveau putin si ne roseau de tot. Ca sa fiu explicit, aceste sapte peroane ne-au facut deja sa rosim de tot, dar de nervi. Hai sa vedem de ce ne enervam, cu argumente, la rece.

  1. Au promis ca vor aloca fonduri si prioritate va fi inceperea lucrarilor la drumul de maxima importanta Botosani-Targu Frumos. Este drumul national care leaga Botosaniul sudul tarii, supercirculat, extrem de aglomerat, extrem de periculos si extrem de prost. REZOLVARE: Banii pentru drumul Botosani-Targu Frumos au fost prinsi in bugetul de stat dar taiati la vot de catre reprezentantii PSD. Exact aia care veneau la Tele`M sau prin presa si faceau din acesta investitie obiectivul lor numarul unu. Sunt buni pentru a-si numi pupilii in functii de raspundere si bine platite prin administratie insa nu sunt in stare sa voteze pentru judetul care le-a lipit scaunele de parlamentari de funduri. Evident, in cel mai pur stil PSD-ist nu a iesit nimeni cu nici o explicatie. Si uite-asa ne vom mai rupe telescoapele, vor mai muri oameni pe acest drum, vor mai exista masini facute acordeon inca patru ani. Pentru ca lor nu le pasa. V-au luat votul si v-au pupat pe portofel. 
  2. Au promis ca vor debloca in regim de urgenta bani pentru finalizarea renovarii teatrului Mihai Eminescu. In prezent actorii joaca, si joaca extrem de bine intr-o cladire total improprie desfasurarii de activitati culturale. O chirie imensa de 20000 de euro pe luna, frig, scaune inconfortabile, deci bataie de joc. Si de actori dar si de spectatori. REZOLVARE: A inceput primarul demersuri la Compania Nationala de Investitii, s-au trecut acesti bani in proiectul de buget, insa la vot au fost taiati. Teatrul nu va mai fi reabilitat multa vreme de acum incolo. O cladire aflata in patrimonul de monumente istorice al tarii, o cladire emblema a orasului se afla in paragina. Din cauza unui fost primar visator, Ovidiu Portariuc, a unui constructor diletant, Victor Construct, a unor proiectanti manati de interese, Nord Proiect si a unui Guvern PSD pe care-l doare in cur. In marele incediu din 1877 cand a ars jumatate de oras a ars si teatrul. A fost reconstruit imediat. In 1944 cladirea a fost distrusa partial de un bombardament. A fost reconstruit si atunci. Acum, dupa 6 ani de cand au inceput lucrarile de reabilitare cladirea unde isi tinea discursurile Nicolae Iorga, unul din primele teatre din Romania, unde au jucat nume celebre, se afla intr-o stare de degradare accentuata. Nu am de ales decat sa conchid ca PSD se pisa pe cultura si istoria unui oras si pe neamul romnesc asisderea.
  3. Au promis ca nu se vor da in laturi in a-i demasca pe corupti, la toate nivelele si ca vor faca tot ceea ce este posibil ca acestia sa fie inlaturati de pe functii, judecati si pedepsiti asa cum merita. REZOLVARE: Au dat Ordonanta 13 care incrimineaza abuzul in serviciu, vor sa-i gratieze pe penali. Au votat in permaneta impotriva solicitarilor DNA de inlaturare a imunitatii pentru demnitari cercetati penal. Au sustinut si la partid si la nivel declarativ tampeniile guvernului Grindeanu. Bateau campii pe la televiziunea locala cu Conventia de la Venetia, Curtea Consitutionala sau hotararile CEDO. Adica ei se aratau ca si cum ar juca in liga mare dar de fapt sunt niste lipitori politice ,care, pentru a-si pastra scaunul sunt in stare sa-si  vaie venele pe lung. Niste pitici mentali care stiu sa spuna doar: mi-e foame, mi-e somn, vreau bani si votati-ma. 

bate-fuorte-cuore

Sunt intr-un mare asentiment cu doamna de mai sus, din fotografie. (10X Raluca Jensen) Evident, veti cataloga vulgar acest mesaj. Dar habar nu aveti. Ca sa poti fi vulgar prin vorbe trebuie sa aveti multa minte in cap. Si vulgul are forma lui artistica, (vezi Umberto Ecco cu Istoria Uratului). Vulgul celor 600.000 de romani care au iesit in strada, vreo 2000 si din Botosani, este izvorat din dispretul lor fata de ceea ce faceti si ce reprezentati voi. Comicul de mesaj, inventivitatea si sarcasmul romanilor v-au suparat. Nu v-a suparat ca tara se duce de rapa si ca oamenii nu mai rezista si nu mai vor sa taca din gura.  Ca sa poti fi vulgar prin fapte nu trebuie dacat sa fii un impostor. Iar voi, majoritatea PSD-istilor cu putere de decizie, sunteti.

Buuuun. Cam acestea sunt cele cateva chestiuni care imi vin in minte rapid. Am lasat deoparte chestia cu transparenta. Desi au promis vizibiliate maxima, ei sunt mai invizibili ca oricand. Dar cu asta ne-a obisnuit PSD-ul: cu tacerea, bagarea capului in fund, decizii la prag de noapte si dispretul fata de toata lumea. Nu pot uita declaratia ministrului justitiei, acest sinistru Iordache: „Necesitatea o stabilim noi„. La fel si cei din Botosani, parlamentari sau consilieri care se feresc de a da ochii cu lumea ca dracul de tamaie. Ei nu suporta oamenii si decat sa dialogheze, prefera sa-i informeze de actiunile lor, evident numai cele care aduc un plus de capital electoral, prin niste comunicate „insipide incolore si inodore„. Pentru ca asa considera ei ca e oportun si de necesitate. Pe care comunicate, eu personal, ca jurnalist, nu o sa le public si nici nu le voi baga in seama nicodata. Pentru ca, functioneaza o vorba, si a inceput sa functioneze deja foarte bine in tara asta: „Dupa fapta, si rasplata!”

#rezist

 

Reclame