Etichete

, , , ,

Viermii din PNL ling clantele la PSD. Fara jena de presa, cu zambetul pe buze. Dealtfel, era de asteptat, pentru toti cei care au avut ochi sa vada. Penalii isi cauta plapuma, dupa ce pe 11 decembrie au fost infipti intr-o teapa rosie, care-i lasa in fundul gol in fata DNA. Lipsiti de imunitate parlamentara, condamnabilii liberali ale caror nume pe liste au distrus partidul, isi cauta adapost sub deviza „scapa cine poate„.

Daca imi dati ceva, trec la PSD si mai aduc cu mine 1000 de oameni si patru sau cinci primari„. Acesta a fost oferta inaintata de deputatul condamnat Verginel Gireada la nici 24 de ore de la aflarea rezultatelor. Omul se grabeste, e greu fara un spate puternic. Si unde s-a gasit sa cerseasca: la un partid mama penalilor, a carui scop declarat este sa desfiinteze DNA, sa ascunda dosarele, sa se umple de NUP-uri si sa instaleze un premier condamnat. La un partid care prin masurile pe care le va lua, va ingropa si izola tara. Miscare inteligenta dealtfel din partea lui Gireada, insa se pare ca e total nerealizabila. Pentru ca, la 61% din Botosani (by the way, mi-e greata de cat de neinformata e lumea in zona asta), PSD isi permite sa tina pe tusa si pe Gireada si pe 4-5 primari cati au disponibilitate de a se colora in usa. Dar nu asta e schema. Schema e ca exista 1000 de oameni, deci o turma, care gangavesc la urne, votanti la ordinul lui Gireada. Turma care n-a intels nimic din ce insemna democratie, vot, dezvoltare, optiune personala. Atat timp cat vor exista retarzi din punct de vedere politic, atata timp va castiga PSD-ul. Pentru ca ei se adreseaza retarzilor care-s multi, fiind total dezinteresati de restul lumii care gandeste, care are opiniii dar din care din fericire pentru ei, nu merge la vot.

Vin vremuri grele si aproape nimic nu se poate face. Spun aproape nimic pentru ca mai exista o sansa. O desteptare din noapte mintii, un impuls popular, o efervescenta care sa scoata lumea in stada si sa mature pe jos cu toti politicienii. Incusiv cu USR-ul lui Nicusor Dan, un partid de inconstienti care cred ca daca au studiat pe la Sorbona sau vorbesc romana cu accent frantuzesc, se pricep sa conduca o tara. Da, pe timpul lui Ceasca, prezenta la vot era de 99,99%. Du-te fa in Cuba si candideaza si ai sa ai prezenta. Acesta este singura mea speranta, alfel, asa cum imi spunea ieri cineva trebuie sa ne apucam de rezistenta. Dar eu n-as vrea sa patesc ca Vasile Roaita 🙂 sa crap cu mana pe sirena. Iar restul sa rada de mine: „uite prostul„. Hai toti cu mainile pe sirene, haideti sa spunem ce se intampa in tara asta, in orasele nostre. Asa, cu ironii pe facebook, cu texte docte si „analize de brand si fenomen„, unde constanti ca cercul e rotund, nu se coaguleaza un curent. Se exprima doar o opinie, citita sau nu, impartasita sau nu, dar de cele mai multe ori nu. Uneori doar se rade.

E veche deviza: „Sa-i ardem pe corupti„. E basista. El a folosit-o ca slogan, de ce noi, cei care vedem si simtim ce se intampla, nu am transforma-o in realitate. Chiar. Cat de greu e sa arzi un corup. Macar acum, repede, cat inca justitia mai functioneaza.

Reclame