Etichete

Intre ilicul si camasa cadriata cu care Cristian Roman spera sa mai capete inca un mandat de deputat si interventia Andreei Buiuc  in Consiliul Local in ceea ce priveste locul unde e amplasat patinoarul nu este nici o diferenta. Amandoua frizeaza cu ridicolul.

Unul pleaca la cersit de voturi cu aceeasi geaca de piele cu care l-a trimis mama la facultate si cealalta vrea sa se auda vorbind in sala de sedinte a Primariei tot intr-o incercare populista de a demostra ca se implica. E doar criza de idei, si ambii pun in aplicare chestii care au auzit ca dau bine. Roman a renuntat la pieptul bombat si trabuce, a renuntat la spriturile cu bauturi fine si petrecerile „fancy” la care participa. El vrea voturi de la „pulime„. Ochii in pamant, imbracaminte modesta, absent, cu ochii de vitel ametit asculta pe toata lumea, pe o ureche intra pe alta iese, bine asa. Buiuca in schimb invers. Batman, Batman. „Eu trebuie sa vorbesc la Consiliul Local. Indiferent ce spun trebuie sa vorbesc. Azi! Am auzit ca e fain sa patinezi in centru vechi. Hai sa fac scandal cu patinoarul„. Si a trantit niste enormitati mai mari ca ea.

De fapt nu se implica nimeni in nimic. Roman nu se implica pentru ca in pozitia lui e urat sa te implici. Te implici doar asa la o combinatie cu case si cumetri nicidecum sa faci ceva in folosul celor care-ti dau salariul. Pozand imbracat ca un sudor iesit din schimb si batand judetul comuna cu comuna, (noroc de Candy Crash ca s-ar fi plictisit rau altfel), deputatul PNL nu-si arata decat doza mare de aroganta in relatia dintre sinele sau si alegator. Ca si cum l-ar vota cineva ca sa faca si el niste bani sa se imbrace mai bine. Total fals. Marea parte a alegatorilor stiu pozitiile in care s-a zbatut Roman: prefect, deputat, sefulet pe la Ansamblu Ciocarlia etc. Tocmai de aceea nici nu il cred, dar nici nu participa la intalnirile lui. Fapt remarcat si de colegii de partid care il tin pe tusa: nu-l lasa sa vorbeasca la conferinte. Pe motiv ca nu are ce spune. Si pe motiv de evitare a intrebarilor jurnalistilor in ceea ce priveste averea sa. Asa ca mai bine il plimba ca pe urs, in geaca de piele maron, cu ilic si camasa in carouri. La prostit alegatorul: „Uite saracu` n-a avut nici de sireturi…E om bun si cinstit, hai sa-l mai votam odata, poate-si ia o geaca noua„.

Uite-asa modest imbracat, /mai capata Roman un mandat/fraierilor v-am tras teapa/si m-ati mai votat odata„. (din folclorul electoral)

Andreea Buiuc, da in schimb cu nuca in perete si asteapta ca acesta sa sara. Asa o fi pe la capitala plin cluburi pe unde-si facea ea veacul, ca daca punea mana si studia vedea ca exista o Hotarare de Consiliu Local care reglementeaza locul unde va fi amplasat patinoarul. Si daca intra mai in profunzime ar fi aflat ca ea este o parte componenta a majoritatii PSD si ca ar fi putut schimba aceasta Hotarare la orice ora. Ar fi putut sa puna patinoarul si sala de asteptare de la Gara daca ar fi vrut. Dar ea nu! Exact ca la bucurestencele alea care stau la geam toata ziua si barfesc orice: „Ca de ce s-a pus acolo patinoarul. Ca de ce sa sufere copiii de la spital care se uita pe geam si vad alti copii care se joaca, etc:” Pentru ca n-a primit deact un raspuns de genul ca asa e legea locala si acest raspuns n-a multumit-o, ii deslusesc eu de ce, ca sa inteleaga;

pentru ca botosanenii s-au saturat sa fie injurati, scuipati, batjocoriti si buzunariti in Centrul Vechi al orasului de catre etnia conlocuitoare

-pentru ca nu se pot amenaja vestiare si grupuri sanitare care sa ofere un minim de confort

-pentru ca e incetatenit de ani de zile ca patinoarul sa fie pe esplanada Salii Sporturilor

-pentru ca nu exista nici o cerere scrisa la Primarie prin care cineva vrea sa se mute acest amplasament. 

Iar chestia cu copiii ca s- motivatie e absolut penibila. Copilasii internati la spital nu vor decat sa se vindece. Lor le e frica de injectii, de doctori, n-au mintea la patine. Si daca se uita pe geam si vad alti copii jucandu-se, sa stie ca si ei daca vor fi cuminti si ascultatori nu se vor mai imblnavi si vor putea sa se dea cu patinele. Pai cand se va muta patinoarul la Cornisa ce o sa puna Buiuca? Ca rasul copiilor si veselia lor deranjeaza mortii de pe partea cealalta de strada?  Pe buneeee?

In schimb Andreea Buiuc se imbraca fancy. Rade mult, comunica, nu se incrunta. Ca da cu bata in balta e problema ei, trece peste. Dar pe bune, chiar ca se imbraca bine si are atitudine. Care insa converge cu cea a lui Roman, avand acelasi scop, de prosteala. Ca ei asa cred ca se face politica si administratia.

Reclame