Etichete

Astazi ANAF-ul mi-a dat o capsa. Doamna de jos de la registratura, la rugamintea mea, m-a lasat sa folosesc capsatorul pentru a prinde doua foi. Capsatorul institutiei. Si pe acesta cale o parasc, sa stie sefii ei ce se intampla cu bunurile statului roman.

Capsatorul era micut. Asa cam ca pentru mainile doamnei care-l foloseste. Sa poata lucra confortabil si cu productivitate. Sa poate lucra ea, nu contribuabilul. Ce-ar fi sa dea ANAF-ul la toti cate o capsa. La toti cei care umplu coridoarele institutiei, la toti cei care fac coada la trezorerie. Fac coada ca sa dea, nu ca sa ia. Pentru ca rar de la ANAF primesti ceva. Eu am primit o capsa si dreptul de a folosi capsatorul. Probabil si eu pot fi tras la raspundere pentru foloase necuvenite.

Un calcul simplu, un exercitiu de imaginatie. TV. Ora de maxima audienta: „ANAF va invita la capsat. Luna acesta este luna capsei. Fiecare contribuabil care ne calca pragul va primi cate o capsa si dreptul de a capsa ceva. Va asteptam!„. Interviu cu directorul capsat de scaun in conditii misterioase:

„-Domnule director de Administratie Financiara, ce pot face cetatenii cu capsele pe care le oferiti?

-In primul rand dati-mi voie sa salut privitorii si in primul rand pe domnul Florin Turcanu fara de care n-as fi ajuns in acesta pozitie privilegiata de a oferi capse. Este vorba de capse de capsator mic, nu de capse care pocnesc. Pe cele care pocnesc, noi cei de la ANAF le numim petarde. Iar petarde nu putem oferi pentru ca nu vem destule nici pentru noi. Dar sa revenim la capse. Cu capsele se pot capsa multe lucruri, in special de hartie, cum ar fi: cereri, amenzi, chitante, ordine de plata, somatii, contestatii, plati, practic se potate capsa toata activitatea noastra in slujba cetateanului. O capsa bine pusa pe o hartie face ca acea hartie sa nu se piarda. 

-Aveti prevazut un buget pentru capse, pentru capsatoare?

-Si capsele si capsatoarele le ofera doamna de la registratura. E o doamna de treaba, capseaza bine. A ocupat locul prin concurs, dar, mai multumesc inca odata domnului Turcanu Florin, atat eu cat si sotia mea, pentru ca ne-a dat sansa sa fim in slujba contribuabilului. Asa, spuneati de capsatoare si de capse. Sigur ca avem buget, avem si calcule facute. Pe scurt, uitati cum sta treaba: o cutie de capse mici are 1000 de capse. Si costa 1,9 ron. Noua, pe zi, ne trebuie cam o cutie de capse, deci o cutie. Luna are 3o de zile, deci vom cheltui 30X1,9RON, adica 57 de RON. Capsatorul exista, il are doamna de la registratura, iar daca se strica, ea il plateste. Pentru cei 1,9 RON pe zi am facut cerere la minister si ni s-a aprobat, deci e limpede ca lumina  zilei, vom avea capse. Deci inca odata spun, capse si nu petarde. Capsele de la capsator nu pocnesc. Fac un mic zgpmot cand se infig in hartii, doar atat. Nu te sperie asa cum te sperie o petarda.

Deci sa nu se puna ca ANAF-ul doar ia. Uite ca mai si da. Pentru ca domna de la registratura a fost amabila. Pentru ca in principiu, ANAF-ul doar ia.  Mie astazi mi-a dat o capsa. Cu care mi-am capsat o teapa data tot de ei

cutie-de-capse

.

 

Reclame