Va fi prima data in viata mea cand nu voi merge la vot. De fapt voi merge, dar am sa-mi scriu parerea in dreptul fiecarui candidat, am sa pozez si am sa public. Stiu ca nu e voie, dar imi asum riscul unei amenzi penale, ca nu am mai avut nici una pana in prezent. Toate matrapazlacurile lor, toata activitatea, toate declaratiie si toate laudaroseniile, pot fi rezumate in cuvinte simple, care sa-i caracterizeze. Ca se vor supara, nu-mi pasa.

Au iesit oameni in strada pentru primenirea clasei politice. Pentru lasarea acasa, la pensie, a infractorilor condamnati, a fostilor securisti, a incapabililor si a mincinosilor. Toti vrem o alta imagine a parlamentarului. O clasa politica unde sa se regaseasca adevaratii reprezentanti ai comunitatii, una care sa uite de ura si raca, niste parlamentari care se nu fabrice zilnic acuze, sau sa sa gandeasca cu ce „realizari” sa se mai umfle in pene.

M-am uitat pe diagonala la propunerilor celor doua partide mari care guverneaza judetul si era sa fac atac de panica. Dealtfel mi-am si facut rost de reteta pentru xanax pentru perioada care urmeaza. Stiu cat de subversivi, de mierosi si de insistenti sunt in incercarile lor de a se promova. La un moment dat clachezi, iei o pastila si vezi prin ei. Nici nu-i bagi in seama, stii doar ca nu-i vei vota niciodata.

Noile propuneri de la PNL sunt de tot rasul. Soptica, Roman si Gireada!. Pai ati mai fost parlamentari. Primul si-a rezolvat niste afaceri personale (pe la Flamanzi via Nova Apaserv), Gireada s-a ales cu o condamnare definitiva iar lui Roman i-au crescut epoleti pe umeri. Pai de ce sa votez asa ceva? Cine mai vine pe turnanta? Gabriel Alexandru care are ani buni de cand stoarce de bani primariile PNL si PSD din judet pe contracte de mentenenta IT? Adica dupa ce s-a infruptat din banul public pe la spate, vrea sa o faca si direct sub forma de salariu. Dealtfel baiatul acesta a si inceput sa sfideze. Isi plateste deja articole mincinoase in presa precum ca el e singurul care a capatat numarul maxim de voturi, in momentul in care s-au ales candidatii.(nu oridinea lor pe liste). De fapt au fost vreo 5-6 care au luat acelasi numar de voturi ca si Alexandru. Insa ei n-au platit articole in presa si presa nu a scris. Sambata se va decide totul la PNL dar surprize nu vor fi. Decat in materie de dezamagire.

Propunerile PSD sunt si ele hazoase. Vrea Portariuc si Cosmin Andrei. Pic si Poc. Cei doi Pacala ai politicii locale care au distrus orasul in patru ani. S-au gandit ca e momentul sa treaca la Level2, adica sa distruga si tara. Noroc ca nu-s prea bagati in seama. Vom avea cu siguranta pe pozitii eligibile Doina Federovici si Ciofu Tamara. Doua persoane carora nu prea ai ce sa le reprosezi decat ca s-au bagat in politica. Meserie periculoasa dealtfel, asa cum mai nou se spune. Doresc Costel Lupascu de la Casa de Asigurari si Dorel Budai de la pensii, doi baieti care nu constientizeaza ca le-a pus Divinitatea mana in cap de au ajuns directori si acum vor si mai sus. Ciocul mic, ei se ascund sub brandul PSD, n-au nici un interes sa vorbeasca. Ii aude lumea. Mai e si Razvan Rotaru cel care a introdus in urma cu ceva ani notiunea de ura in politica. Un om care recunostea ca este dominat de sentimente de ura, pe criterii politice, are nevoie urgenta de o vizita la dr. Radu Nevinglovschi, la Spitalul nr 4.

Si uite acestia-s candidatii. Pai n-am eu dreptate sa nu votez pe nici unul? Dar ce folos, ca voi fi printre putinii care vor avea acesta atitudine. Pacat. Sansa de schimbare e odata la 4 ani si parca vad ca si acest an o ratam.

Reclame