Am spus într-o postare anterioară că Tele`M este un post TV care aparține tuturor botoșănenilor, inclusiv mamei lui Portariuc🙂. Și îmi mențin afirmația pentru că produsul nostru finit, adică știrile sau emisiunile, se adresează locuitorilor acestei urbe. Pentru ei ne certăm cu politicienii, râdem de ei, îi tragem de mânecă. Pentru a fi informați botoșănenii, reporterii Tele`M se trezesc la ore târzii în noapte și merg la tot felul de evenimente, mai mult sau mai puțin fericite. Tot pentru botoșăneni, cei ce lucrează aici nu mai știu cum arată o sâmbătă sau o duminică liberă, concediile și le iau pe bucăți. Asta pentru ca lumea să fie bine informată și consider că facem tot ce e posibil să mulțumim telespectatorii în primul rând prin selecția știrilor, numărul lor și modul de redactare. Sunt mândru de echipa mea!

Tele`M este gratuit, nimeni nu plătește ca la TVR, sau Look sau Digi să vadă acest post TV, din contra, noi plătim sau încheiem tot felul de contracte pentru ca semnalul să ajungă la televizoarele botoșănenilor și nu numai. Pentru că la Tele`M se uită o bună parte din Suceava, Fălticeni, Târgu Neamț, Bicaz și locuitorii multor comune din județul Iași. În curând, Tele`M va ajunge o televiziune regională și pentru acest lucru nu se precupețește niciun efort. La Tele`M sunt angajați cei mai buni reporteri TV, cei mai buni cameramani, cei mai buni meseriași într-ale tehnicii. Aceștia fac ca postul să emită 24 de ore din 24 și numai ei știu la ce renunță pentru ca acest lucru să se întâmple.

Însă. Nu trebuie uitat că postul de televiziune Tele`M Botoșani este gestionat de o firmă care se numește Nord Est Media Image (NEMI). Acestă firmă asigură salariile angajaților, plata unei chirii deloc mici, plata impozitelor și a altor cheltuieli, și vă asigur că nu sunt deloc puține. Firma este condusă pe bugete, cât mai strâns, pentru că realitățile economice locale și naționale nu ne permit o relaxare fiscală astfel încât să spui „Da domnule, cred că până la finalul anului îmi tace capul, am totul asigurat și chiar sunt bucuros că îmi merge bine”. NEMI nu are nicio datorie. Este o firmă care își plătește taxele și impozitele, e la zi cu toate plățile și asta se întâmplă încă de la înființare. Sigur, există uneori întârzieri salariale, însă toate acestea fac parte din cariera unui jurnalist.

Și cel mai important este că NEMI taie facturi. Nu se iau bani la negru, jurnaliștii de aici nu se murdăresc pentru 100-200 de lei, care mai mult reprezintă o taxă de protecție. Acest lucru se mai întâmplă în Botoșani doar la “Monitorul”. NEMI și “Monitorul” țin la blazon, la prețuri, la corectitudine. În rest e o mare vrăjeală, o horă de mulți jurnaliști avizi după fursecurile politicienilor de pe la conferințele de presă, gata să scrie o știre pentru 100 de lei. Sigur , nu toți, dar marea parte din ei. Este vorba de cei care filmează proprietăți private cu drone fără a avea autorizație, de cei care fac contracte pe la primăriile de la țară pretinzând că sunt de la Tele`M, despre scriitorii de nunți sau despre cei care ling toată ziua clanțele pe la Primărie, Prefectură sau CJ, aruncând oficilităților întrebări monumentale de genul :”Eu ce scriu azi?”. Ei bine și aceasta este una din cauzele pentru care uneori există aceste sincope în ceea ce privește anumite plăți. Într-un final, toate au fost onorate însă.

NEMI a trecut printr-un proces de restructurare. S-a renunțat la niște colaboratori sau angajați, au venit alții, se va schimba grila de programe. Asta nu însemnă că Tele`M se va închide. Din contră, e mai sănătos ca niciodată. Toți cei care cântă prohodul acum sunt fie prost informați, fie răuvoitori. Tele`M va rămâne pentru mult timp al botoșănenilor și nu-și va bate joc de ei cu informații trunchiate, scoase din context, sau cu subiecte de bășcălie. Tele`M e o televiziune serioasă.

Nu mă justific, nu cânt odă Tele`M-ului, deși sunt acționar majoritar aici. Explic doar niște lucruri pentru a întelege că televiziunea voastră va rămâne a voastră multă vreme și că oricât s-ar strădui unii, fie oameni politici, fie oameni de afaceri, fie zvoneri/răspândaci, pe noi nu ne afectează. Pentru că ne place ce facem și chiar ne pricepem.

Reclame