Etichete

,

Botosanenii nu sunt impartiti in PSD-isti si PNL-isi. Desi asa le place sa creada cei care sunt vremelnic fie alesi pe liste fie pusi pe functii. Botosanenii sunt doar oameni cu nevoi ca toti oamenii, care se bucura atunci cand comunitatea de sefi mai face si ceva pentru ei. Zau ca nu-i intereseaza ce dezastru a gasit Flutur in Primarie si Macaleti la Consiliul Judetean. N-au decat sa faca ordine ca pentru asta si-au asumat candidaturile. Sa demonstreze ca sunt buni gospodari, organizatori, ca sunt cei mai cei. Departe de mine gandul ca administratia locala e doar o adunatura de oameni care nu fac decat sa joace un joc scarbos al politicii, pe pielea si pe banii nostri. Zau ca mi-ar parea rau sa stiu ca Flutur sau Andrei, Macaleti sau Nechifor iau salarii din banii mei doar ca fie in continuare in „top politica locala„.

Insa, vin si niste intrebari. Simple dealtfel, la care multa multa lume ar dori sa auda raspunsurile. Iata deocamdata doua.

  1. De ce domnule primar Catalin Mugurel Flutur stadionul este inchis sambata si duminica si nu au acces in el oamenii care vor sa faca sport? Ok. In zilele de meci e ok sa fie inchis, dar in rest? Credeti ca botosanenii care muncesc au timp sa mearga sa alerge sau sa faca streching doar in timpul saptamanii? E cumva stadionul mamei lui Eugen Turcanu si acesta la randul sau il va lasa mostenire cuiva? Ati spus in repetate randuri ca pana acum s-a facut administratie in dispret. Cum credeti ca veti schimba asta? Primitand ca veti finaliza Teatrul si Cornisa? Acestea sunt niste treburi normale iar un om cu capul pe umeri nu se lauda cu normalitatea. E asa greu de tinut stadionul deschis toata saptamana? Poate chiar si noaptea. Slava Domnului, aveti Politie Comunitara in subordine, nu duceti lipsa de paznici. Sunt oameni care vor sa alerge sau sa faca sport la 5 dimineata sunt altii care vor la 12 noaptea. In fiecare zi a saptamanii. Ne faceti cumva orar? Lasati portile stadionului larg deschise. Nu va fura nimeni iarba. Iar pentru linistea dvs si a celor care vor merge sa alerge acolo puneti cativa politisti. Asta in caz ca obiectivele Primariei nu functioneaza decat de luni pana vineri. Si ca sa va conving ganditi-va ca cei de la Elsaco, pardon FC Botosani folosesc acest stadion gratis. Si-si iau si incasarile. Si nu caraie nimeni. Dati stadionul botosanenilor sa faca sport, chiar pentru o taxa modica si tot veti scoate ceva venituri de pe el.
  2. Si daca tot am vorbit de iarba va rog respectuos sa scoateti de pe spatiile verzi acele tablite comuniste „NU CALCATI IARBA! AMENDA…” Sunteti penibili cu ele. Daca va plac asa de mult nu au decat consilierii locali sa si le puna in curte, care stau la case. Sigur se va opune Tincu ca el e comunist, insa lumea ar trebui invitata chiar sa calce acele spatii verzi. Sa se  bucure de ele. Sa intinda paturi si sa stea cu fata la soare. Ati fost prin lume. Ati mai vazut astfel de tablite? Nu cred. Daca am avea niste gazoane englezesti as mai zice, da, alea se intretin greu. In schimb aveam niste amarata de iarba care a fost stropita in jurul pranzurilor cand erau caniculele mai mari si din care n-a mai ramas mai nimic, sau s-a umplut de buruian. Mergeti acasa zilnic trecand pe la sesul giratoriu de la Bazar. Ve place? Ati avut curiozitatea sa va uitati la iarba? Mai bine puneti niste pietre decat mohor ce a crescut acolo. Da o impresie de lene, de neingrijit. Revenind la spatiile verzi. La ce le-ati facut? Sa se vada frumos din avion? Dati-le si o utilitate. Aceea de a recreea lumea. De a o odihni. Nu de a fi stresat ca daca un copil calca pe iarba, ca e copil , sa nu se trezeasca parintii acestuia cu o amenda acasa.

Doua exemple mici. Le-am mai spus si unor consilieri locali. Mai toti m-au luat in ras: „Ce ba Poclid, astea-s problemele orasului? Sunt chestii grele care trebuiesc rezolvate„. Da, singura chestie grea care trebuie rezolvata e cea de schimbare a perceptiei. Ca nu exista PSD sau PNL in Consiliul Local sau Judetean. Exista reprezentati ai cetatenilor. Iar printre problemele cetatenilor sunt si acestea. Mari, mici, exista. Pana la urma sunt si importante. Tin de sport si relaxare. Ceea ce va chinuiti sa oferiti de 7 ani de cand vorbiti de Cornisa. Si nu reusiti.

Reclame