Etichete

, ,

 

Intr-o saptamana, fostul primar Ovidiu Portariuc si-a vazut viitorul politic facut tandari. A fost retrogadat in liga membrilor simpli, a celor pe care aproape patru ani i-a pacalit, vanzadu-le iluzii. Nu mai este nici presedintele Organizatiei Judetene PSD, nici presedintele Organizatiei Municipale PSD, nu mai e nimic. Si asta il face sa muste, pentru ca se si vedea intr-un scaun de parlamentar, tragand sforile pe la Bucuresti. Asa isi propusese el dupa ce a pierdut alegerile locale la Botosani. Iata dovada :

portariuc

Musca, acuzand voalat prin presa o conspiratie in interiorul PSD, pentru a-l debarca din functia de presedinte al Organizatiei Municipale. Vede interese obscure, ameninta cu avocatii, face comentarii belicoase la adresa unui partid care totusi l-a facut sa fie ceva in viata aceasta: patru ani primar in Botosani. Nu e nimic straniu in asta, dat fiind faptul ca simtul realitatii i-a lipsit mai tot timpul si ca in orice vede o conspiratie. Dar acum nu mai este vinovat Flutur, vinovati sunt Federovici si Macaleti. Si ca sa fie tacamul complet, a sarit la jugulara partidului si Mihai Tincu, din functia de presedinte executiv al Organizatiei Municipale PSD. Aflat in concediu in Elvetia, „strategul”lui Portariuc emana astazi urmatorul articol de presa:

tincu

Sigur, Tincu se teme in primul rand pentru faptul ca-si pierde influenta pe care o avea in partid. Cu pupilul Portariuc presedinte, Tincu avea o jucarie cu care se desfata la batranete, insa, cum democratic s-a decis in PSD, nu mai are nimic. Nici un cuvant de spus. Nu mai poate trimite mesaje amenintatoare pe facebook amenintand cu boicotul prin Consiliul Local, nu mai poate persifla, nu mai poate nimic politic, pentru ca are sefi. Pana acum el era seful.

O axioma nu trebuie demonstrata. S-au prezentat insa niste argumente care au stat la baza acesteia. Tincu si Portariuc sunt ca doua puncte: colineare. Indiferent unde s-ar afla.

De fapt, cei doi fosti actori politici de prim rang din Botosani (suna comic nu? politician in Botosani, sa-ti dedici energiile sa devii sef al Organizatiei Municipale al unui partid in Botosani) , sunt prost informati. Iata cum stau lucrurile de fapt si de drept:

In decembrie 2015 Portariuc a fost numit presedinte interimar al Organizatiei Judetene Botosani. In acel moment el era presedinte al Organizatiei Municipale. Automat, comform statutului devine membru cu drepturi depline in Comitetul Executiv Central al PSD, pe tara. Si tot conform statutului, Portariuc nu poate cumula trei functii de conducere in cadrul PSD (articolul 46 din statut) si nici nu poate renuntat la calitatea de membru in CEC al PSD. Automat postul de presedinte al Organizatiei Municipale Botosani se vacanteaza. Portariuc avea obligatia sa faca alegeri, lucru care nu s-a intamplat. Pentru ca el se considera totul: presedinte la fiecare birou, fiecare organizatie PSD.  Iar acum, dupa ce a pierdut alegerile si presedentia Organizatiei Judetene, s-a gandit ca ar putea asa ca la bugetari sa se intoarca pe postul de presedinte la municipiu. Lucru care nu se poate fara alegeri pentru ca noua conducere, a constatat ca acest post este liber. Si la un partid politic nu te poti intoarce de pe un post pe altul asa cand vrei tu. Trebuie sa vrea si membrii, in mod democratic. Iar membrii, peste 100, cei din conducerea Biroului Judetean Botosani au votat ca nu. Aproape in unanimitate.

Si uite asa, fara sa stie, au ramas Portariuc si Tincu cu buzele umflate. Dar cu o axioma: „axioma catararii si tinerii de scaun cu orice pret”.  

Reclame