Etichete

,

Viceprimarul Cosmin Andrei a condus Primaria in legislatura trecuta in ceea ce priveste siguranta in constructii, eliberarea de autorizatii, in fine tot ceea ce tine de urbanism. De ce nu se mai ocupa si acum de aceste lucruri, a fost de mirare pentru el, nu si pentru noi. Portariuc trambita impreuna cu actualul viceprimar sus si tare ca „Teatrul nu se face pentru ca in primul rand primeaza siguranta cetateanului. Este o cladire care prezinta un grad mare de risc„. Grad mare de risc nu au prezentat alte cladiri din Botosani, intens populate, de alimentatie publica. Pentru ca apartin prietenilor, iar o relatie de prietenie pentru Cosmin Andrei este mai importanta decat siguranta unui amarat de botosanean. Cat despre lege, da-o la naiba.

Lucian Borhotina (foto), este primarul comunei Cristesti. Din partea PSD, dupa ce ani buni de zile a fost liberal.

11050094_865140926872747_4358815648998214341_n(3)

Chiar batuse palma la PNL sa candideze pentru acesta formatiune politica, insa ceva l-a sucit. Iata ce: restaurantul sau pizzeria Magic Land, de pe strada Bulevard Mihai Eminescu nr 91. Si bineinteles legatura de prietenie cu familia viceprimarului Andrei. Dealtfel, Cosmin Andrei, fratele lui si apropiatii frecventeaza destul de des acesta locatie pe care Borhotina o detine impreuna cu familia sa, foto:

magic1

Cladirea ce se vede in fundal, este absolut noua, in regim subsol+parter+etaj1+mansarda locuibila. Problema este urmatoarea: restaurantul Magic Land, condus de familia Borhotina este construit fara a se respecta nici o norma in ceea ce priveste siguranta in constructii, fara autorizatie de construire, practic fara nici un act. Si cum se putea face asa ceva in mijlocul orasului decat cu marele concurs a unor smecheri de prin Primarie. Care sunt ei, e usor de intuit pentru ca beau des cafele acolo. Nici in acest moment Magic Land nu are acte care demonstreze ca in momentul in care si-a deschis portile avea toate autorizatiile in regula.

Politia Locala incepand cu anul 2014 a facut informari periodice catre Primaria Botosani despre ceea ce se intampla cu constructia Magic Land. Lucrarile au inceput fara autorizatie, dupa care s-a scos o autorizatie pe modificare si extindere depozit si schimbarea destinatiei in spatiu de alimentatie publica, autorizatie care nu includea mansarda. Intr-un final  rasare si o mansarda. Nu exista nici un calcul de rezistenta, nici un act care sa denote ca cetateanul care intra acolo este in siguranta. Primaria Botosani a tinut toate aceste informari in sertare, ba mai mult, culmea, la un proces in care cei de la Magic Land constestau o amenda, proces castigat de Primarie, nici macar nu s-au cerut cheltuieli de judecata. Sigur, aceste informari ajungeau la Cosmin Andrei sub tutela caruia s-a petrecut ilegalitatea chiar in centrul orasului. Punctul culminant este ca cei de la Directia Urbanism, prin Bruma Mihai, au semnat procesul verbal de receprie la terminarea lucrarilor, in 2015 certificand faptul ca Magic Land e legal, dar omitand sa numere un etaj. Asa ceva nu s-a mai intamplat niciodata, la nici o primarie din tara. Sa mergi cu autorizatia in mana sa certifici lucrarea dar sa uiti sa numeri si un nivel care nu era prinsa in nici un proiect.

E un cumul de factori: lipsa cererii de cheltuieli de judecata chiar daca se castiga procesul (institutie publica), hartii ascunse prin sertare si omisiunea numararii unui nivel. Lucrari care au inceput si avansat fara nici un act. Motivatia celor de la Magc Land este pur si simplu comica: „Am avut asigurari verbale de la cei de la Urbanism ca putem incepe lucrarile urmand ca autorizatia sa iasa pe parcurs„. Astfel, isi face cine vrea o constructie unde vrea si poate invoca acelasi lucru. Deci pana unde poate merge „prietenia„? Pana dincolo de lege. Tineretul, e valabil la toate formatiunile politice inteleg ca notiunea de partid e similara cu cea de gasca sau de cartel. Cauza din care se si petrec astfel de lucruri in momentul in care tinerii fara pic de experienta si celeritate ajung pe functii.

Pana una alta zeci de botosaneni intra intr-un loc, consuma, petrec timpul, in conditii de 0 siguranta. Iar institutiile raspunzatoare, ISU, Inspectoratul de Stat in Constructii, cei de la ANAF, chiar noul viceprimar al Botosaniului,Marian Murariu au cam acelasi raspuns: nu e treaba lor.

Pe ultima suta de metri, Politia Municipului Botosani a ridicat de la Primaria Botosani toate actele care au stat la baza constructiei Magic Land.  

 

 

 

 

Reclame