Etichete

,

Nu vreau sa ma leg de faptul ca cei din PSD nu au dorit sa participe la sedinta de Consilul Local de astazi. E optiunea lor, si o inteleg pentru ca nu aveai la ce sa te astepti de la un Mihai Tincu sau  C0smin Andrei, oameni care au ajuns pe liste nu pentru botosaneni ci pentru a-si satisface niste orgolii  de gen „politycs games”. Asa va fi 4 ani de aici inainte, lucru declarat pe retele de socliazare de Mihai Tincu, asa zis lider al PSD in Cosiliul Local. „Tineti-va dulaii in lesa daca vreti sa aveti liniste in Consiliul Local domnule primar„. El, Tincu, foloseste Cosiliul Local si majoritatea fragila pe care crede ca el o detine ca pe o varga pe care i-o arati din cand in cand celor care te supara.

Restul, la gramada, fara coloana. Disciplina de partid a primat in detrimentul botosaneanului. Erau de votat o sumednie de proiecte, initiate de fostul primar, in forma in care acesta le-a propus, proiecte care zaceau in sertarele Primariei de doua luni de cand Portariuc n-a mai avut chef de treaba. Deci nu sta in picoare scuza PSD ca nu s-au prezentat la sedinta pentru ca n-au avut timp sa studieze proiectele. Erau ale lor. Ca de uitat de la mana pana la gura nu uita, indiferent de cat de zbanghii ar fi, vezi cazul Andreei Buiuc. Ca daca tot era vorba de 112, chiar trebuia apelat la un dispecerat de urgenta sa-i aduca pe consilierii PSD la munca, pentru ca de aia s-au inghesuit pe liste. Dar a urlat Tincu la ei, le-a sugerat ca cei care se prezinta isi pierd posturile si supusii s-au conformat. Sunt curios cat va mai putea decide Tincu dat fiind faptul ca pupilul si protectorul sau, Ovidiu Portariuc isi numara orele ramase in fruntea PSD Botosani. Puterea orbeste, e adevarat. Sau alcoolul atrofiaza cerebelul. La fel cum umfla si ficatul. Dar nu cred ca e cazul aici.

Revenind, pot sa afirm cu tarie ca acesta alegeri n-au schimbat nimic. Acesta intinerire a listei anuntata de Portariuc a fost de fapt o promovare a capetelor plecate. Rupta de undeva din cultul personalitatii initiat de comunisti si de politica stalinista de gen „cine nu e cu noi e impotriva noastra. Si noi suntem totul”! Sa folosesti insa votul alegatorului botosanean intr-un interes politic, nici macar de grup, ci personal, ca sa arati tu cine e seful, mi se pare jegos. Iar cei care vor prelua incepand de zilele viitoare PSD Botosani vor trebui sa revolve acesta problema. Si ar fi un prim pas spre reforma.

Oricat de dureroasa a fost infrangerea, e o infrangere si trebuie tratata ca atare. Politicienii adevarati accepta cu demnitate infrangerea si se bucura decent la victorie. Insa, politiciani adevarati nu exista in Botosani. Au existat, dar au murit sau s-au pensionat. Cei din PSD organizatia municipala nu stiu acest lucru. Au haiducit patru ani si acum cred ca tot asa va fi. Sper insa din suflet sa se insele si sa se apuce de treaba. Ca anii trec repede. Si, in plus vin parlamentarele si atunci se va vota partidul pe care ei cu acest comportant de manelistm politic, il dezonoreaza.

Si ca sa vedeti comportament de colar atat in viata publica si privata, va invit sa studiati o fotografie. MIhai Tincu care chiar si atunci cand nu isi bate joc de noi de fapt isi bate joc de noi.

IMG_4600

Fiti convinsi ca in fundal se aude Florin Salam.

Reclame