Etichete

Ma simt umilit ca si cetatean al municipiului Botosani. Inteligenta mea, ca si a altora, e luata la suturi, scuipata si pusa la colt de actiunile disperate ale primarului in functie Ovidiu Iulian Portariuc. Asa ar trebui sa se simta si cei care verifica legalitatea desfasurarii campaniei electorale insa ne-am obisnuit de multa vreme ca cei care trebuie sa apere interesul cetatenesc si legea sa stea in genunchi in fata celor de la putere.

Dupa ce a ratat proiectul de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu facand o paguba de multe milioane de euro in bugetul orasului, Ovidiu Portariuc vrea sa „ingroape acum cadavrul”. A razuit cu oamenii lui Victor Construct, firma de casa a PSD-ului panourile ce inconjurau institutia de cultura si a postat afise cu o minciuna mare cat casa: ca el se gandeste la siguranta cetateanului. Nu ca a fost incapabil sa faca un proiect, sa angajeze o firma normala si sa reabiliteze o cladire care dainuie aici de cand e orasul. Nimeni nu si-a permis sa terfeleasca aceasta institutie cum a terfelit-o Portariuc. Si am avut si primari comunisti si legionari si incapabili dea lungul timpului. Insa toti au respectat monumentul si l-au ingrijit. Acum, se cauta pretexte.

Nu s-a gandit la aceasta siguranta a cetateanului cand a ratat complet reabilitarea termica a blocurilor. L-a reabilitat pe al lui in primul rand. Nu s-a gandit la siguranta cetateanului cand din nou sub pretextul reabilitarii, a facut din Primaverii o strada necirculabila. Nu s-a gandit la siguranta cetateanului cand a anuntat ca muta hoarde de rommi care au distrus centrul vechi al orasului intr-o zona linistita. Nu i-a fost mintea la siguranta cetateanului cand a taiat fara mila copacii orasului plantand altii de 20 de ori mai scumpi si nici cand isi batea joc de banul public prin cheltuieli inutile scoase in repetatea randuri in evidenta de controalele Curtii de Conturi. Si cand din America, unde a stat vreo 3 luni (un sfert de an de mandat) a angajat un interlop la conducerea Primariei, l-a durut in cot de cetatean.

Chiar si sloganul ales e o insulta la adresa botosanenilor: „Continuam impreuna!” Sa mori tu!. Continuam asa ca vrei tu? Ne comanzi? Ne obligi sau cum faci? O siguranta imprumutata de la penalii Ponta, Dragnea si Mazare care se vedeau si se vad niste „must have” niste oameni de neinlocuit, niste stalpi ai societatii. In loc sa-si ceara scuzele pentru faptul ca ne-a retrogradat timp de 4 ani, el ne someaza: „Continuam impreuna!”. Pentru ca de la mama si de la tata a fost obisnuit sa faca doar cum vrea el si daca nu-i iese, in disperare, bate din picior.

Iar celalat slogan e si mai tare: „Am guvernat bine o tara, putem guverna bine si un judet. PSD conduce bine!”. Da, dar PSD de bine ce a condus a fost scos in suturi de la Guvernare. De catre oamenii din toata tara care au iesit in strada. Lumea s-a saturat de comunisti. Emancipati-va sau lasati-ne in pace!.

Reclame