Etichete

, ,

Si am sa incep din prima sa-mi insir motivele, fara alte introduceri pentru ca personajul este binecunoscut.

  1. Pentru a demonstrat ca studiile in ceea ce priveste manipularea in masa sunt absolut bazate pe fapte reale. A prostit acum patru ani un oras intreg, a ajuns primar si acum mai vrea odata. A venit cu planul, cu Turcanu cu liberalii aia grei cu Ponta si Dolineaschi in spate si a facut hipnoza in grup: „E tanar mama, stie el ce spune. Ne-am saturat de Flutur omul lui Boc care a taiat pensiile si salariile„. Cam asa orbecaiat pensionarii pe strada grabindu-se sa prinda rand la pus stampila pe Portariuc. Nu a avut nimeni cum sa le explice ca pornesc de la o falsa premisa. Pentru ei e i mportant doar pretul uleiului.
  2. Pentru ca minte cu o seninatate de de lasa masca dar nu stie asta. Am avut nenumarate discutii cu el. El nu e mincinos, el chiar crede ce spune si chiar asa gandeste: sa-si ia sef de zona metropolitana turnator la Securitate, interlop consilier, sa mute rromii in alte ghetouri prin Ion Creanga, sa scoata copacii buni si sa puna copaci mai scupi de cinci ori mai scumpi. El chiar crede ca doar mana lui a rebilitat sistemul de termoficare in Botosani, ca lui i se datoreaza Teatrul si Cornisa. Chiar se crede bine intentionat. Deci Portariuc are un crez cu care merge pana in panzele albe. Asta insemna sa fii „primar”!
  3. E ca un Egner in copilarie, dar mai cizelat si mai la costum. Vorbeste doct, da impresia ca stie, se da comunicativ si transparent. De fapt cu orice ocazie a incercat sa puna botnita presei si cand a vazut ca nu-i iese, a platit. Evident nu din buzunarul sau ci de la Primarie, sub diverse forme. E manipulativ, tenace si rapace. Exact cum trebuie sa fie un primar. Si nu-l costa nimic.
  4. Pentru ca a pus mana pe PSD fara sa faca nimic. Oameni care au tocit coatele a zeci de costume pe acolo pe la partid au fost inlaturati sau transformti in trepadusi. I-a invatat pe toti aceeasi limba, o limba de lemn, vorbesc mult dar nu spun nimic. A stiut ca are nevoie si de partid ca sa izbandesca. Il duce mintea.
  5. A venit iar cu un plan. Acelasi de acum 4 ani dar scris altfel si prezentat sub alta forma: ceva cu pace politica si dezvoltare pentru Botosani. Si culmea. Toti s-au repezit sa puna botul, semmnand o intelegere care are aceeasi valoare ca si un sul de hartie igienica. Dar Portariuc a stiut ca jocul de imagine e important. Pentru ca-si imagineaza ca prostimea il va mai vota odata.
  6. Il voi vota pentru ca-l are consilier pe Tincu. Un „magnat” local, un capitalist cu vederi de stanga asa cum ii place sa-si spuna, care nu a stiut in viata lui ce e traiul in comunitate. Cauza din care e competent la sfaturi de invarteala, de mici susanele si de jocuri de culise. Pentru ca astfel s-a tinut si el in viata, prin manipulare si compromis.
  7. Pentru ca l-a facut pe taica-sau de cateva sute de milioane ca sa poata da de mancare si bautura gratis tuturor celor care cred ca aceasta e de fapt menirea unui primar. A mai facut si Turcanu si uite unde a ajuns. Dar sa-l faci pe tata de bani pentru comunitate e ceva.

Uite cateva din motivele pentru care l-as mai vota odata. Dar l-as vota, asa ca tura trecuta, sa-l trimit la groapa de gunoi a istoriei locale langa Florin Egner, primarul care ne-a tinut in frig. El va fi primarul care ne-a tinut in minciuna. 

PS: Are si Hotarare Judecatoreasca emisa de Tribunalul Suceava ca e mincinos. Zau ca pot proba!

Reclame