Etichete

,

Hai sa incep atipic si sa dau copy/paste de pe un site la o declaratie a primarului Ovidiu Portariuc vis-a-vis de cazurile de hepatita din Parcul Tineretului, de la ghetouri.

Voi cere consilierilor locali demiterea domnului Cătălin Flutur de la Locativa pentru neglijență în serviciu în cazul focarului de infecție din Parcul Tineretului. Primăria a alocat banii pe care i-a cerut Locativa în vederea reabilitării grupurilor sanitare din acele imobile. Dar lucrările nu au fost realizate, iar astăzi opt dintre copiii care locuiesc acolo sunt diagnosticați cu hepatită A. Domnul Flutur nu are nicio scuză pentru această situație

Un profan ar putea exclama: „Baaaaaai ce primar avem. Cum se gandeste el la toate, nici n-au facut copiii aia prima injectie si e a si gasit vinovatul si solutia„. Si pentru acei profani si pentru toata lumea, iata cum se gandeste normal: „Un mincinos! Un mincinos care-si face campanie electorala pe suferinta altora si care-si transforma neputintele in poveri pe umerii cui poate„. Nu ma refer aici la Flutur, care are si el probleme. Dar macar are bunul simt sa taca din gura atunci cand nu e treaba lui. Sirul lung de vinovati ai lui Portariuc incepe sa devina interminabil: Flutur, Lupascu, Viorel Iliuta, Turcanu,  prefectul, Eugen Turcanu, Gornea, Vrajitoru, Victor Construct, guvernul Boc/Ungureanu, Johanis, noul Guvern, Tereza Nica, Elsaco si al sau actionar principal Iftime, consilierii PNL (pe astia i-a incercuit deja in chenar negru si i-a publicat pe la siturile de stiri prietene), Tibuleac, si lista poate continua pe multe pagini. A se observa ca nici unul nu e din PSD din cauza ca cei de acolo sunt alb imaculati, destepti si cinstiti.

In fine, haideti sa vedeti unde e minciuna din declaratia lui Portariuc. 

O analiza a Directiei de Sanatate Publica a constat ca apa care curge la robinetele locatarilor de la blocul unde s-au gasit cazurile de hepatita este perfect potabila. E la fel ca apa care curge pe Primaverii, in centru sau la Alfa Land. Mai mult decat atat, la o inspectie amanuntita facuta de Locativa, Nova Apaserv si DSP s-a constat ca nici o conducta de la subsolurile acelor blocuri nu era fisurata.

Aceste rapoarte au fost inaintate Prefecturii, care a instiintat Primaria. Dar Portariuc nu va avea nici un interes sa se afle pentru ca ii strica lui fenta electorala: „Flutur va da hepatita!”

Acei copiii deci nu s-au imbolnavit din cauza apei. S-au imbolnavit pentru ca nici ei, nici familiile  nu foloseau apa. S-au imbolnavit de la lipsa de educatie si de la nespalat.  Dar, asa cum se intampla de fiecare data, trebuia facut un circ electoral pe seama acestui eveniment de presa. Trebuia sa apara in cadru un deget care sa arate ca PNL si candidatiilor aduc hepatita in Botosani. Numai ca pe langa deget, in cadru a aparut si un nas. Al lui Portariuc, care se lungeste pe zi ce trece.

Drept e ca reabilitarea subsolurilor la ghetouri trebuia facuta de multa vreme. De fapt, trebuie facuta anual, pentru ca acolo nimic nu tine. Numai ca, trebuiau prevazuti si chiar dati niste bani pentru aceasta reabilitare, nu 6000 de lei cu care nu-ti pui nici faianta in doua bai. Dar, sa-i dea Portariuc bani lui Flutur sa faca ceva e mai greu de crezut ca se poate intampla. Si, alta poveste pe care primarul o stie foarte bine (cred): acolo, in acele camere stau claie peste grmada cate 10 intr-o garsoniera. Mai mult de jumatate din cei care sau propasit pe acolo nu au buletin de Botosani. NU CUMVA ERA TREABA LUI PORTARIUC SA CONTROLEZE ASTA? A CERUT EL POLITIEI COMUNITARE VREODATA SA FACA VERIFICARI?  Nu, nu a cerut asta ca doar nu-i prost sa-si piarda votantii. Asa ca a facut ce se pricepe mai bine: a inventat un vinovat.

Asa cu Prefectura prin DSP face lectii de igiena pentru copii pe la scoli prin Botosani, asa si Primaria se putea implica in astfel de proiecte. Dar nu a facut-o, desi avea si are o multime de parghii. Sa-i invete pe copii sa-si spele merele, sa se spele pe dinti si pe corp, sa-i educe, sa incerce sa faca oameni normali din ei. Nu e electorala chestiunea, nu aduce imagine.

Asa ca Portariuc a preferat sa ia 400 de milioane de la tata si sa-i dea pe mancare si bautura la pensionari. Aia-s votantii, si oricum daca fac hepatita nu se pune. Si asa-s pe final. Cu 400 de milioane se faceau la ghetouri niste grupuri sanitare giugiuc dar dupa aceea dispareau vinovatii.

 

Reclame