Etichete

Mazare, portariucBine ai venit in Botosani! Aici ai ce face si chiar ai ce face, deci practic nu ai cum sa te plictisesti. Asa cum s-a deghizat in stiulete sau in ciocoflender primarul nostru ar putea fi pentru o zi ghid prin Botosani, acest oras minunat pe care tine mortis sa il conduca inca patru ani. Cu un scurt exercitiu de imaginatie am putea sa-i propunem un traseu, imbatabil pentru orice vizitator care va pleca acasa cu tolba plina de amintiri.

In primul rand ar putea incerca un turist sau un grup de turisti sa se spele si sa faca o sauna la baia comunala. Nu exista baie comunala, ca ce ne trebuie noua. Aveau romanii si grecii in antichitat? E veche! Alte vremuri traim acum. Mai puturoase ce-i drept. Bine, asta cu baia comunala a fost o gluma.

De ce sa nu se mearga la un spectacol de teatru? Ar avea sansa sa primeasca in cap fie o injectie cu beton de la cifaroanele demolatorului culturii Victor Mihalachi, fie o injuratura de la muncitorii aceluiasi pseudoconstructor. Nici teatru nu (mai) avem deci si asta a fost o gluma.

Sau un turist poate fi insotit de primar intr-un safari pe Gheorghe Hasnas, Cernavoda sau Drumul Tatarilor. De neuitat. Daca plateste bine poate chiar si vana ce vrea el. Cu siguranta nu va impusca pe nimeni la ce de tare ii va tremura mana. Sa-i traiasca soacra alauia cu safari si cu ideea cu strazile astea. Necesar: rinichi, ficat, plamani bine fixati, nervi de otel. Nu se accepta persoane carora deja le clantane dintii in gura. Risc de stirbire permanenta.

Unicele strazi din lume, una de 300 de metri si una de 1,5 km care s-au asfaltat in doi ani. Cu bonus, sarituri de pe bordura pe Maramuresului, doar pentru dornici de adrenalina, senzatii tari, etc. Maramuresului e varianta mica  dar periculoasa (gen partie neagra) a strazii asfaltate in aproape doi ani. Sigur, ca orice lucru facut de Primaria Botosani, nici acum nu e gata. Si bomboana de pe tort, strada Primaverii. Doi ani i-au trebuit lui Portariuc si Mihalachi sa o asfalteze. Si ei cred ca au asfaltat-o. Au asfaltat-o de-ti rupi masina. Tu, ca ei fie au bani fie merg cu masimi platite de stat, adica de noi. Si la anul va fi sparta din nou, chipurile sa se inlocuiasca sinele de tramvai.Organizare nemteasca, ce naiba!

In Botosani pot vedea turistii cum 80% este egal cu 60%. Primarul vede ca parcul de distractii de la Cornisa e finalizat in proportie de 80%, daca nu a mai crescut intre timp, dar el de fapt este iesit de mult din termene de executie, lucrarile fiind cu putin peste 60% executate. Asa-i cand tii licitatia in sertar un an ca sa o dai dupa aceea unei firme care nu a mai construit nici un veceu. Practic nici nu cred ca aveau in listele de inventar harlete. Dar se vede ceva, ceva, pai pune primarul pe facebook poze cand are el chef sa mearga pe santier. Ultima data a fost sa aleaga gresia si faianata la bazinul de inot.

Nu poti veni in Botosani fara sa mergi si in ghetourile din Parcul Tineretului. Acolo unde apa nu e, lumina nu e, curat nu e, dar e hepatita din plin, de toate literele: A,B,C! Si astazi le-au mai taiat si firicelul de apa pe care il mai aveau si le-au facut cismea in fata blocului. Rustic nuuuu? Ne intoarcem la origini, dar tot nespalati ii lasam pe unii. diversiune de campanie electorala, ma gandesc.

Si nu in ultimul rand ar putea Portariuc sa le faca un tur vizitatorilor pe la noile blocuri de locuinte ce le-a construit, pe la firmele unde s-au angajat in ultimii 4 ani peste 1500 de oameni, in IT Valey, sa le arate cum o municipaleitate acorda burse si fonduri pentru infiintarea de noi afaceri, sa-i duca sa-si plateasca ochii in nenumaratele cluburi ale pensionarilor. :). Evident asta se va intampla daca-l va ruga pe Cosminel sa-i faca rost de niste iarba sa-i cinsteasca pe turisti cu un fum.

Aaaaaaaaa! si sa nu uit: dupa ce-i plimba bine si le ofera senzatiile tari cuvenite unor excursionisti temerari sa nu uite sa le cumpere bilete la trenul de mare viteza ce leaga Botosaniiul de Suceava. Macar pe acolo prin judet ar avea ce vedea.

Reclame