Etichete

Toata presa locala din Botosani titreaza astazi: Primarul Portariuc cere demisia directorului de la Locativa, Catalin Flutur din cauza focarului de infectii de hepatita A din Parcul Tineretului. Buuuuun. N-ar fi prima data cand primarul Portariuc cere demisia lui Flutur, dar acum ca e campanie electorala, cererea e mai vehementa, asa, mai clar rostita. E limpede ca trebuie sa raspunda cineva atunci cand cei din ghetourile din Parcul Tineretului nu se spala cu saptamanile, sau nu curata legumele si fructele ce le mananca sau nu se toaleteaza intim dupa ce merg la baie. Si de ce sa nu raspunda Flutur.

Primarului Portariuc ii place sa caute si sa gaseasca vinovati. Cea mai mari doua placeri ale lui sunt: 1 . sa arate cu degetul si 2. sa gaseasca scuze ca nu a putut rezolva o problema. De regula il arata pe Flutur si scuza e majoritatea PNL din Consiliul Local. E si acesta un mod de a manageria o problema, in stilul nici usturoi n-am mancat nici gura nu-mi miroase. Cel putin asa vrea junele primar sa dea impresia, dandu-se in permanenta lovit. Insa gura ii miroase tare si uitati de ce:

A alocat 6000 de lei adica sase mii de lei catre Locativa pentru reabilitarea grupurilor sanitare de la ghetourile din Parcul Tineretului. Ia sa-si faca el grup sanitar acasa cu 6000 de lei. Poate? Cu siguranta nu. Pai cu banii acestia nu cred ca se puteau achizitiona nici macar suportii pentru chivete. Si o baga asa emfatic: au cerut bani, le-am dat si ei n-au fost in stare sa se descurce. Si ca sa fie frumos la presa, mai impodobeste situatia si cu o latura penala care insa se aplica doar functionarilor publici. Ori la Locativa nimeni nu e functionar public.

De parca aia s-au imbolnavit de hepatita acum 4 ani si boala a izbucnit acum. Cam asa arata problema la concret. El, primarul, nu are nici o vina. Stia de aceste conditii din Parcul Tineretului? Daca stia de ce tot a cerut bani de spectacole, focuri de artificii si cantareti si nu a cerut bani pentru grupurile sanitare de la ghetouri? De ce nu a mobilizat tineretul PSD sau batranetul sau pur si simplu partidul sa faca o igienizare acolo, asa ca masura sociala? Daca in Parcul Eminescu au curatat terenul unui privat de ce nu au curatat si ghetorile? Din cauza ca nu e asa de mare expunerea mediatica? Oricum ai da-o si Portariuc are partea lui de vina si nu e mica. Preventia trebuia facuta si Primaria putea accesa proiecte.

Delegandu-si atributiile a scapat din mana Primaria. Nu mai stie ce se intampla in oras. Nu mai stie de bani, de nevoile oamenilor, de prioritati. Are o placa pe care o tot pune, placa cu iz FSN-is cu multi de vom face si multi de trebuie si gata. Daca-l iei mai la concret se taie ca maioneza batuta invers si o ia pe aratura. Are placa cu penalul Flutur care insa nu mai tine si placa cu sa facem bine ca sa nu facem rau. El nu se uita ca in jurul sau in partid, la varf, in parlament, in Botosani in PSD s-a inconjurat de extrem de multi penali. Penal pentru Portariuc e ala care face, nu ala care ia.

Si ca sa vedeti cu mult trambitatul spital pe care Portariuc a anuntat ca-l va construi din vara. De fapt nu el, ci Compania Nationala de Investitii la presiunile lui. Nu se va face nimic. E o mare pacaleala asa cum a fost si cu miile de apartamenete si locuri de munca, si cu asfaltatul strazilor si cu teatrul si cu Cornisa si cu multe altele. Au identificat strategii lui peste prajit de la PSD o necesitate locala in Botosani, o chestie la care lumea ar antama si au bagat-o ca si realizata. El saracul se poarta acum ca si cum ar avea cheile de la spital in buzunar. Contactati, cei de la CNI habar nu aveau ca anul acesta trebuie sa faca un spital in Botosani, lucru care se poate vedea si la ei pe site. Nu au asa ceva in proiect. Iar Portariuc, intrebat la Telem aseara de acest subiect a spus ceva de genul ca nu are acte ca se va face spitalul, ca a primit un telefon si l-au anuntat aia de la CNI si ca sa il credem pe cuvant. Zaaaaaaau??????? Pai repede sa-si dea demisia asa cum a promis aseara.

Omul care arata cu degetul este Ovidiu Portariuc. Cred ca v-ati prins.E paracios, fricos si liber de raspunderi. Ca in viata. E un holtei!

 

 

 

Reclame