Etichete

Am visat aseara un grup de pensionari care se distrau nebuneste. Se facea ca incinsesera o hora cu Mirel Manea la trompeta in mijlocul lor, si-l dansau pe primar de le tremurau placile in gura. Acesta, fericit si tiltat arunca in ei cu tichete sociale si le promitea mai multe mese de sah in parc si infiintarea unui coafor de cocuri si permanente pentru batranici. Brrrrr…Cosmar!

Bai oameni buni. Nu intr-un loc, in patru locatii diferite va aduna Portariuc mosnegaraia targului si le va da bautura si mancare pana la refuz. Ii va indopa, le va zambi frumos, asa cum stie el de june prim, si le va cersi voturile. Imbulzeala va fi garantata restaurantele vor fi pline penru ca totul e pe bani publici! Acuma ce mai conteaza ca un sfert din pensionarii de pe liste au venituri babane si stau bine de tot in casele lor, daca e vorba de pomana pai pomana sa fie pana la capat.

Ca pana la urma nu de distractie e vorba, au voie oamenii sa se bucure de revelion la finalul lui ianuarie :). Dar nu pe banii mei. De ce nu a inventat primarul „revelionul botosanenilor„? Totul sub egida „Haideti sa mancam si sa bem banul public„! Na, numai pensionarii au acces pentru ca ei merg disciplinat la vot. Altii sunt scarbiti de politica si-si baga picioarele in duminica electorala. Numai pensionarii simt nevoia sa fie condusi de un „tanar cu ADHD” 🙂  si toata mascarada  seamana cumva a MILF („Mother I’d Like (to) Fuck”), cu placeri orgasmice date de numarul de sarmale infulecate degeaba . „Si da, va vom vota pana la moarte. Ce dracu aveam nevoie de investitii daca la noi se vine cu sacosa si cu bonuri sociale si avem revelion in fiecare luna. Vom vota pe cel care ne va da. Si El, Ovidiu, ne da„!

Bine bine, o sa sara primarul in sus si o sa spuna: „Nu e din bani publici, e din bani din sponsorizari„. Si ca sa-l ajut sa nu mai bata campii, „bani publici” insemna toti banii unei entitati publice, primarie in acest caz. Nu conteza de unde vin, de la buget, din taxe si impozite sau din sponsorizari. Odata intrata in contul Primariei, orice suma din donatii sau sponsorizari se transforma in venit public.  Deci bani publici!

Observ ca nu s-a facut atata tam-tam cat se face cu acest revelion al pensionarilor cu chestiuni mai importante din oras, care afecteaza chiar cu adevarat viata comunitatii. Cum ar fi cu teatrul care sta in paragina si primaria va trebui sa-l faca din fonduri proprii pentru ca banii europeni au facu „pa-pa„, (a nu se confunda cu papa, ca aia e gratis pentru pensionari). Sau cum ar fi strazile care au devenit sub orice critica inclusiv aia nou receptionata (Primaverii), sau cu locuintele pentru tineri, locurile de munca sau alte bla-bla-uri electorale. E important sa bem si sa mancam si sa dansam. Primarul va ofera daca vreti o dimineata de mahmureala! Ia uitati cum a fost anii trecuti, sa nu-i pui tu un rama pe toti? Uite  numai ce priviri isi trag ei…… Hai sa le dedic un cantecel : https://www.youtube.com/watch?v=blzPpK2Wzvg

Si ca sa fie misto pana la capat, am estimat ca suma necesara pentru organizarea a patru petreceri grozave e in jur de 1 miliard de lei vechi. Primarul zice ca banii vin din sponsorizari, ca doar buget nu are inca. Am cerut lista cu sponsori si am capatat un raspuns de m-a lasat cu gura cascata de la un functionar: „Pai sunt sponsori care vor sa isi pastreze anonimatul si nu putem sa va dam asemenea lista!” Hai zi sa mori tu! Am dreptul sa stiu cine sponsorizeaza primaria, ca e si primaria mea nu e a lui ma-ta (ma-sa aluia care mi-a raspuns asa). Cum adica sponsori anonimi? Va vine banu` si voi nu stiti de unde vine? Va treziti dimineata cu niste plicuri pe birou, cum faceti?. Orice sponsor stie ca atunci cand lucreaza cu statul, nimic nu e secret. Tare imi este ca banii vin de pe la Modern Calor de pe undeva….si asa nu vrea sa se stie.

Si cum gradul de distractie la aceste chefuri se va masura dupa numarul de placi dentare uitate prin fripturi, eu nu pot sa-i urez primarului decat un zambet larg, frumos, si genunchi fermi. Ca tot o sa danseze valsul miresei.

Reclame