Etichete

Exista tari in Europa unde, din punct de vedere al sigurantei alimenare, se pune problema interzicerii lanturilor de fast food-uri KFC sau McDonald`s. Jamie Oliver, cunoscutul bucatar a demonstrat in instanta ca produsele de tip fast food de la McD`s nu sunt comestibile (http://www.expunere.com/celebrul-bucatar-jamie-oliver-a-castigat-procesul-de-judecata-impotriva-companiei-mcdonalds-aducand-dovada-ca-asta-nu-e-comestibil.html) In scoli, sunt interzise astfel de produse. Chiar si in Romania. Si noi, noi ce facem? Ne luam cu mainile de cap ca la Suceava se mai deschide un KFC si in Botosani nu! Dar sa deschida in Suceava 20 de din astea ca tot mancare „electronica din plastic” le da si noi, botosanenii n-ar trebui sa avem nici o apasare.

Normal, ca se pierd titluri de presa. Parca si vad cum ar scrie celebrele jurnalizde din Botosani: „Sute de tineri la deschiderea McDonald`s”, „Botosanenii s-au inghesuit sa manance KFC”, S-a intamplat in sfarsit! McPuisor si la Botosani”, „Minunea s-a produs! Mc Donald`s invadat de botosaneni”. „Mii de hamburgeri si aripioare vandute intr-o zi!”, Un adolescent a ajuns in coma la urgente dupa ce s-a indopat la KFC”!. Ca subiectele si titlurile cu ulcer, gastrite, trigliceride sau colesterol nu se pun ca nu se dau like-uri pe ele. Nici chiar acelea cu cancer. Pentru ca, uite ce s-a demonstrat ca se include in carnea pentru hamburgeri de la McD`s de exemplu: fix hidroxid de amoniu, organe interne, coloranti, grasime de vita si piele. Se face o pasta, se prajeste se pune intr-o chifla si pe termen lung e gata boala. Dar sunt niste „formatori de opinie” care sunt ei convinsi ca vrem sa ne indopam cu hidroxid de amoniu.

Asa ca nu ne raman decat sa ne vaietam ca sucevenii mananca mai prost ca noi. Ce tampenie! Dar de unde sa stie „saitarul” aka „jurnalistul”  ca in Botosani se fac prince cele mai bune produse fast food din tara. Micii de la Matei sau de la Tatarciuc, preparatele de carne de la Andrei Ivanov, mancarurile din piata de la „Lupti” bat la fund orice KFC sau McD`s. Dar na, ei nu vand cu surprize pentru copii, nu vand cu cartofi prajiti in ulei de palmier refolosit, nu vand la preturi extravagante. Vand ca sa mananci bine si sanatos, natural, fara adaosuri chimice si fara tam-tam. Si conteaza ca vand ca sa nu-si bata joc de stomacul tau!  Dar asta nu e subiect de presa, cum nu e nici faptul ca in Suceava nu poti manca nici macar un mic faca bicarbonat si nici o mancare preparata cum trebuie.

Chiar asa, ce de cacat oras avem. Nu poti manca nimic bun ca daca KFC nu e, nimic nu e :). Nici macar iarba ca lumea nu poti cumpara, ca ce se vinde aici e stropit cu chimicale. Tiganii nu prea mai fura, nici bataile nu sunt ce au fost odata. Mai ca-ti vine sa te muti! la Bosanci in Suceava sa te trezesti cu un cutit in spate. Violurile s-au rarit, nu ca la Suceava unde umbla fetele in pielea goala iarna pe strada ca sa le bage cineva in seama ca in filmuletul de aici:  https://www.youtube.com/watch?v=W_i2KqCYDb0. Pana si cluburile s-au inchis in Botosani. In Suceava nu ca-s ale odraslei primarului.  Si asa ca si malitiozitate, la Botosani prezentatoarea de la stiri de la Tele`M , are dinti frumosi. Si toti.

Personal ma doare-n cot ca nu se bat marile lanturi fast food sa vina in Botosani. E mai bine pentru noi din doua puncte de vedere: al sanatatii si al buzunarelor, pentru ca asta vand, produse imbolnavitoare la preturi mari. Dar daca jurnalistul e fomist si n-are altceva de scris n-ai ce sa-i faci. Doar sa-l trimiti la Suceava sa-si astampere foamea cu niste cancerigene. Ceea ce ne doreste el noua. Cauza din care ne plange de mila.

Reclame