Etichete

Alex si Madalin. Doi strategi. Doi vanzatori de iluzii pe banii urati ai politicienilor. Ei sunt oamenii care inventeaza minciuna: o nasc, o nasesc, o experimeteaza si o vand. Dupa care minciuna faurita de Alex si Madalin va este servita voua cu zambetul pe buze de niste oameni politici aspiranti de functii. Va este servita privindu-va in ochi, cu zambetul pe buze, clatinand credibil din cap in conferinte de presa sau emisiuni televizate. Pentru ca asa i-a invatat Alex si Madalin. Asa stiu ei sa manipuleze, ca la manual. Meseria lor are un nume misto: consultatant politic, agenti de PR politic, dar ei si cei care apeleaza la serviciile lor ii numesc simplu: strategii. 

Minciunile lui Alex si ale lui Madalin au fost tiparite in editie glosse in „Planul pentru Botosani”, schema fara egal cu care Portariuc a castigat alegerile. Doar nu v-ati putut imagina vreodata ca la acel plan au muncit Portariuc, Sorescu si cu Tincu, trei cetateni fara realizari notabile in administratie sau altceva. „Strategii” USL pe acea vreme au depistat cam ce le trebuie botosanilor, cam ce ar vrea ei pe categorii de varsta si au inceput sa scrie o compunere cu promisiuni. Au bagat poze frumoase, slogane mobilizatoare, au tiparit si l-au livrat la candidat: „bun pentru prostit”!  A functionat pentru ca la saracia materiala si incultura politica (sadita clar de chestia aia „hai sa ne conducem tara   la televizor”) oamenilor nu le-a mai ramas decat sa creada, sau cum spun „strategii”, „sa puna botul”. Si l-au pus, dar au pus si stampila. Strategii si-au luat banii si asteapta alt rand de alegeri. Si iata ca vin! 

Si fiti atenti ce se intampla: 

  • Alex si cu Madalin ne cred atat de prosti incat isi doresc sa traga banul de pe candidati cu aceeasi schema. Pac! a fost Portariuc in SUA, gata ideea: ganduri de impacare, proiect de dezvoltare pe 10 ani, consens politic, vizite prin oras cica pe la santiere, atribuiri de realizari false sau care nu ii apartin. Cei doi „strategi” deja isi vad desagii in caruta probabil insa altceva e nasol. Ca, achizitorii serviciilor lor, in actualul caz candidatii PSD chiar de cred prosti si asta se vede si in siguranta cu care afiseaza ideea ca alegerile sunt deja castigate. Odata ca vor sa ne dea mingea printre picioare inca odata cu aceeasi lovitura: un alt plan pentru Botosani la fel ca primul ba chiar mai zgarcit in promisiuni dar de data aceasta pe  10 ani. Ca intr-un mandat s-a vazut ca nu se poate face nimic. Si a doua oara pentru ca se vede de la o posta ca nici ei nu cred ce spun. Bine asta e valabil la toti politicienii. De castigat vor castiga insa sigur Alex si Madalin. Ei stiu ca toti banii au fir indiferent de unde vin. 
  • Si printre  noi se vor gasi o seama de ignoranti care sa mai voteze odata minciunile celor doi „strategi”. Asta e sigur. Si daca nu se voteaza corespunzator ca numar, scuza e pregatita: „e trendul anti PSD! Nu aveam ce face”! Nasol e ca lumea va manca aceeasi mancare stricata, dar de data aceasta ambalata altfel. Ca pana la urma asta insemna sa fii afacerist. Sa vinzi aceeasi minciuna de cat mai multe ori. Iti trebuie insa tupeu sa te numesti „consultant”. 

Si ca sa vedeti ce smecheri sunt, la PSD in Botosani, nu misca nimic fara acordul strategilor. Si nu cred ca sunt singurii din tara. Care isi pun speranta de functii alese in Alex si Madalin. Cei doi „steategi” 🙂

Reclame