Etichete

Astazi am avut ocazia sa cunosc o parte a sistemului de justitie american. Am participat la un proces in care statul cere pedeapsa capitala intr-un caz de omucidere cu arma de foc. Am asistat la selectia curtii cu juri si la desfasurarea procesului.” (Ovidiu Portariuc, facebook)

Apoi de aia s-a dus primarul nostru in America. Sa asiste la procese unde se cere pedeapsa capitala. Si mai pune si pe facebook laudandu-se ca si cum ar fi facut ceva in folosul  nostru. In loc sa vada un film acasa sa se lamureasca cum e cu sistemul judiciar american, si il asigur ca sunt o groaza de filme bune pe acesta tema, el plimba ursul prin SUA lasand acasa orasul vraiste. Copile cu parul balai, tu n-ai fost batut la timp, ba din contra, tata te-a invatat sa te plimbi si al dracului iti place. Ti-au intrat concediile in sange, mai ales cele moca decontate deoarece printr-o conjunctura ai ajuns tu primar.

Mai le si baga cum a stat el de vorba cu un judecator si ala i-a explicat cum e cu justitia in SUA, ca el candideaza si ca tara e a tuturor posibilitatilor. De parca judecatorii din State asta aveau de facut: sa-l astepte pe Portariuc sa-i explice lui mersul treburilor pe acolo. Pai daca iti place asa de mult si admiri sistemele administrative americane, muta-te frate, nu mai sta. Nu ai obligatii fata de nimeni, ia-ti jucariile si pleaca. Categoric noi nu ne suparam. La cat de scolit si de trainuit esti iti gasesti cu siguranta ceva sa iti castigi existenta. Lasa-l aici pe Cosminel ca el le pune pe toate pe roate. Orasul se invarte nu alta, zbarnaie. Doar cu convingerea asta traiesti.

Si ca se vezi cat de ipocriti sunt, mi-a sarit in ochi zilele trecute o declaratie a unuia Herghelegiu de la Primarie, alt prieten din copilarie de-al primarului care supunea: “Au intarziat lucrarile la teatru pentru ca au fost probleme la constructor cu aprovizionarea cu lemn“. Zaaaaaaau? Zi sa mori tu fratioare! Geme oborul de lemn de toate grosimile si de toate dimensiunile si cea mai puternica :) firma din Botosani nu a putut sa se aprovizioneze. Asta e din ciclu Portariucisme sau scuze pentru tata ca am venit tarziu acasa. Si el e in America pozandu-se in diverse ipostaze. Cu nasul mare si subtire, invidia lui Gepetto sa fie.

Bine iti mai sade cu palaria aia de texan. Doar niste vaci iti mai lipsesc. Dar gasesti tu cand vii acasa, nuuuuu?

Si iata alta tot de pe facebookul lui de nu ma mai pot opri din ras: “”To do” sau ” A face!” defineste succint nucleul valorilor la care se raporteaza cetatenii americani. De aici, individul(self made man) isi poate actualiza statusul prin efort propriu fara apartenente sociale sau economice privilegiate sau favorizatoare.” Nu-i asa ma Portariuc ca suna bine? Pai atunci tu cu neamurile tale din PNL, PC, PSD, sau UMPR nu aveti ma ce cauta pe acolo ca arunca aia cu pietre in voi. Trebuia sa-i intrebi: “Do what? ” Si-ai fi aflat ca treaba, da` treaba serioasa, si atunci ti s-ar fi aplecat de americani. Sau daca tot esti mare admirator de slogane doar asa ca suna bine, fa-te prieten cu Teo sau cu Toni Poptamas si treci la colectionat likeuri. Ca tare iti place, in loc de treaba. Bun. Dar cat de demagog poate fi Ovidiu Portariuc incat sa se asocieze cu ceva ce nu-l reprezinta in speta lipsa de apartenenta sociala sau economica privilegiata sau favorizatoare, si sa astepte aplauze. Zau ca e o atitudine de neinteles, lipsita de simtul realitatii. Mai omule: Esti unde esti din cauza unui partid sau a unei aliante (USL) si din cauza ca taticu a avut parale. Ce nu ti-e clar? Chiar crezi ca te pricepi? E grav…

Daca tot ai ajuns pe acolo i-ai intrebat pe aia din administratia publica locala ce ai viziat daca fac revelioane cu pensionari? Dau si ei pachete cu PSD dau cu ce partid au ei pe acolo pe la saraci? Mint si ei in campaniile electorale cu brosuri de lux cu planuri fantasmagorice? Angajeaza si ei si dau afara pe nepotisme sau pe criterii politice? Are primarul din Pittsburg angajat la cabinet pe nepotul, varul sau amanta sa? De ce nu intrebi si tu chestii serioase care sa-ti foloseasca? E in Pittsburg doar o singura firma de constructii care le ia ea pe toate indiferent pe ce loc sunt la licitatie? Zi ma, ai intrebat asa ceva sau ti-a fost jena?

Pana una alta eu unui ii doresc sedere frumoasa si indelungata in SUA. Si ii transmit ca a facut bine ca a totusi a vazut cum e cu justitia in America. O sa poata face comparatie cu cea din Romania. Si cred ca nu ma insel.

Reclame