Etichete

Plecat in SUA numai el stie pentru ce, Portariuc va candida zilele viitoare la functia de presedinte executiv al organizatiei judetene PSD Botosani. Evident, nu va fi prezent in sala dar si-a aranjat sa fie unicul candidat pentru aceasta functie. Cam asta e democratia in PSD: Stabul nici nu vine si e ales in ropote de aplauze. Cat de penibili pot fi. 🙂

Ca o turma vor veni si vor vota asa cum a stabilit capul partidului, vor ridica mana fara preget, neimaginandu-si situatia caricaturala in care se pun: sa voteze un scaun gol. Sau in cel mai bun caz o transmisie de pe skype, asta in caz ca Portariuc se va trezi sa poate vorbi in fata calculatorului sau telefonului.

Asistam la un film trist, un 1984 de George Orwell, in care masele cenusii, imbracate la fel devin niste roboti scavi, fara personalitate si fara speranta. Care cauta sa scoata capul este lichidat pe loc, sau i se sterge memoria devenind din nou un simplu brat ridicat, sa iasa la numar. Nomenclatura decide tot intr-o inchisoare arhipopulata.

Si ce voteaza ei? Un primar slab, din toate punctele de vedere, un lider influentabil care nu are opinii proprii, un om care a mintit un oras in campanie, un personaj trist, laudaros, care-si insuseste realizarile altora. Un Victor Ponta mai din topor, cu aceleasi veleitati de pacalici. De sus de la putere nu se vede orasul distrus de Portariuc, nu se mai aud nevoile oamenilor. Pentru ca sunt, sau se cred prea sus. Ne vad mici, fara importanta, usor de manipulat si de aceea isi permit aroganta de a-l vota pe omul invizibil.

Autoritatea Electorala Permanenta a demonstrat si publicat in Monitorul Oficial ca nu sunt asa de cinstiti precum se pretind. Nu au putut cei din PSD Botosani sa justifice sume imense de bani cheltuite preferential si produse dubios prin campaniile electorale. Dar, precum comunistii, au gasit vinovatul: „femeia de serviciu”. Drept urmare au concediat o contabila si o casiera. Te buseste rasul, de parca ele au produs banii si au decis cum sa fie cheltuiti. 🙂

Revenind, Portariuc are de ce sa fie bucuros. Va fi reconfirmat lider, va capata incredere in sine, va fi si mai arogant si mai antipatic decat acum. Metamorfoza va continua probabil cand partidul il va confirma pentru a candida la inca un mandat de primar. Dar cand va pierde alegerile va reveni la statutul de insecta. Metamorfoza inversa ca in nuvela lui Kafka, cand Gregor Samsa s-a culcat om si s-a trezit insecta. Pentru ca acolo il va arunca un eventual esec: la insectarul cu politiciani ratati, prins cu un ac de o bucata de scart. Si orice zbatere a sa ve deveni studiu de caz: „Asa nu!

Reclame