Etichete

Aseara in timpul emisiunii „Dialog Deschis”, moderata la Tele`M de colegul meu Adrian Sorodoc, s-a intamplat ceva ciudat. Ca niciodata, Ion Ilie, fostul viceprimar si actualul incriminat intr-un dosar DNA a solicitat insistent sa intre in direct. Si a intrat cu o declaratie absolut spectaculoasa.

A recunscut ca a dat cu subsemnatul la DNA in ceea ce priveste albumele de lux comandate de Consilliul Judetean, dar a declarat ca multi altii au dat cu subsemnatul, dovada ca ancheta este vasta si cuprinde intreaga perioada cat Florin Turcanu a condus destinele judetului. „Nu am avut cum sa dau spaga de 50000 de lei asa cum se zvoneste. In primul rand Turcanu de cand a venit la CJ a urmarit sa ma dea afara. Mai mult nici nu se merita asemenea spaga pentru salariul pe care il aveam. Am predat albumele la CJ si treaba lor ce au facut mai departe cu ele„. Acesta a fost dezvinovatirea lui Ion Ilie. Si inclin sa cred ca are dreptate. Cum sa dai 50000 lei pentru un salariu lunar de 4000 de lei? E absurd. 

Dar tot Ion Ilie a detonat bomba: „Pe Turcanu l-a tradat o femeie foarte apropiata lui. Si in general l-au tradat apropiatii, stiu cine dar nu pot sa spun”. Femeile din jurul lui Turcanu erau doar cateva: cele doua angaajate la CJ pe post de sef la achizitii si pe post de contabila sef si multitudinea de consiliere care roiau in cabinetul presedintelui si care s-au infruptat mergand la mare pe bani publici sau facand cursuri gen „documente secretizate”, fara a avea vreo abilitate in acest sens. Si tot pe bani publici.

Pana la urma nici macar nu conteaza cine e autorul denunturilor. Ca e Radu Judele, ca e Sorin Cornila sau ca e o femeie apropiata lui Turcanu, fapta s-a intamplat. Si s-a intamplat intr-un moment in care chiar aveam nevoie sa aflam cum se macina  banul public, de ce aleleasi firme castiga toate licitatiile, deci la momentul potrivit.

Caracatita, sunt convins, nu se opreste aici. Vom mai avea surprize si chiar mari, atunci cand cei incriminati vor incepe sa vorbeasca. Vom afla si noi adevarul cu strada Primaverii, cu Teatrul, cu o groaza de lucrari contractate si de Primarie. Ajungandu-se acolo vom afla si cu festivalurile cum sta treaba, acele festivaluri organizate si incasate de firme din Bucuresti aproapiate PSD. Vom ala de achizitiile de copaci, de motofreze, etc. Pentru ca DNA lucreaza din aproape in aproape.

Miroase a panica in administratia publica locala si asta nu face decat sa ne bucure. Pentru ca omul panicos face greseli si DNA si noi atat asteptam. Sa-i vedem pe cei care ne-au mintit electoral si si-au batut joc de judet acolo unde le e locul. La zdup.

Reclame